Teknoloji

Sennheiser ABD’de maaş koruma programından yararlandı

sennheiser momentum true wireless 2

Gelişmiş ses ürünleri üreten Sennheiser, ABD’de koronavirüs salgınından desteklenen şirketler için hazırlanan Maaş Koruma Programı’ndan (PPP) yararlandı. Sennheiser’in program kapsamında 2 ila 5 milyon dolar aldığı, ABD Hazine Bakanlığı’nın verileriyle ortaya çıktı.

Sennheiser’in dışında pek çok özel teknoloji şirketinin faydalandığı program, aynı zamanda küçük işletmelere de destek sağlıyor. Bu programdan gelen maddi katkı kira, fatura ve maaş gibi ödemeler için kullanılıyor.

Resmi verilere göre, bu kredi sayesinde Sennheiser’in koronavirüs salgını sırasında 128 çalışanının işlerini muhafaza etmesi mümkün oldu. 2019’un rakamlarına göre, Almanya merkezli şirketin toplam çalışan sayısı 2 bin 800 seviyesinde ve bunların yaklaşık yüzde 10’u Amerika kıtasında görev yapıyor.

Sennheiser’in aldığı kredinin kesin miktarı bilinmese de, şirketin PPP kapsamında verilen en büyük desteklerden birini alıcısı olduğu anlaşılıyor. Program kapsamında verilen ortalama kredi miktarı 100 bin dolar olurken, en yüksek miktarın da 10 milyon dolar olduğu ifade edildi.

Sennheiser, PPP’den yararlanan tek ses ürünleri üreticisi değil. New York merkezli Grado Laboratories isimli şirket de 22 çalışanının işini korumak için 100 ila 350 bin dolarlık bir destek aldı.

İLGİLİ HABERLER