Teknoloji

Seagate iki milyar sabit disk satışına ulaşan ilk şirket oldu

Seagate, kurulduğu yıl olan 1979’dan bu yana dünya çapında iki milyar sabit disk satışı gerçekleştirdi. Şirket böylesine büyük bir başarıya ulaşan ilk şirket olduğunun altını çizdi. Ne var ki, daha etkileyici olan ayrıntı bu sabit disk sürücülerinin yarısının sadece son dört yıl içinde satılmış olması. İlk bir milyarlık satışın gerçekleştirilmesi neredeyse 30 yıl gibi bir süre almış.

seagate-logo-130313

Ortaya konan bu istatistikler depolama ihtiyaçlarının yıldan yıla ne kadar büyük oranda artış gösterdiğini ortaya koyuyor. Büyüklükleri giderek artan dosyalar dolayısıyla daha fazla depolama ihtiyacını da doğuruyor. 1 TB kapasiteli bir sabit disk birkaç yıl önce ağızları açık bırakıyordu, ancak içinde bulunduğumuz zamanlarda standart depolama aracına dönüştü. Hatta bazı kullanıcılar 1 TB yerine 2 TB veya 3 TB kapasiteli ürünleri tercih etmeye başladı.

Seagate’in yaptığı analizlere göre kullanıcılar tarafından oluşturulan HD videolar, fotoğraflar ve diğer multimedya içerikleri önümüzdeki iki yıl içinde dört katına çıkacak. Bunda aralarında 4K’nın da bulunduğu yeni formatların gelecek olması önemli bir rol oynayacak. Bu durumda 2015 yılına geldiğimizde 1 TB kapasiteli bir sabit disk çoğu kullanıcı için yetersiz kalabilir.

Seagate’in tahminlerinde multimedya ihtiyaçlarının artmasının depolama ihtiyaçlarını artıracağı belirtiliyor. Ancak multimedya dosyalarının, biraz daha artan internet üzerinden akış taleplerini karşılamak amacıyla daha küçük boyutlarda ve en azından yine aynı kaliteyle sunulması için yapılan çalışmalar neticesinde geleceğin yüksek çözünürlüklü videoları yine bugünküne eşdeğer veya çok az daha yüksek boyutlarda sunulabilir. Depolama ihtiyaçlarının artacağını söylerken bu küçük ayrıntıyı da dikkate almak gerekir.

İlgili >> Seagate

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER