Teknoloji

SanDisk 128 GB iXpand flaş bellek ile iPhone ve iPad’e ek depolama alanı

sandisk-ixpand-flas-bellek-2

SanDisk’in 200 GB kapasiteli microSD kartı kadar ilgi çeken bir başla duyurusu da iPhone ve iPad’e özel iXpand flaş bellek sürücünün güncellenmiş versiyonu oldu. Hem USB hem de Lightning bağlantılarını bir arada barındıran bu cihaz sayesinde kullanıcılar fotoğraf, video veya dosyaları bir iOS cihazından masaüstü veya dizüstü bilgisayara USB portu üzerinden aktarma fırsatına sahip oluyor. Mevcut 16, 32 ve 64 GB’lık modellerin yanına MWC 2015’te yapılan duyuruyla birlikte 128 GB’lık model de eklendi. Böylelikle iOS cihaz sahiplerine cihazlarının depolama alanı kadar, belki de ondan çok daha fazla ek alan imkanı sunulmuş oluyor.

sandisk-ixpand-flas-bellek-3sandisk-ixpand-flas-bellek-5iXpand bir flaş bellek sürücüyle hemen hemen aynı boyda, ancak genişliği biraz daha fazla. Daha çok microSD kartları USB üzerinden bilgisayara bağlamaya olanak sağlayan adaptörlerle aynı boyutlarda olduğunu söyleyebiliriz.

[quote_center]SANDISK IXPAND İLE IPHONE VE IPAD İÇİN EK DEPOLAMA ALANI SAĞLAYABİLİRSİNİZ.[/quote_center]

SanDisk iXpand ile birlikte iXpand Sync uygulamasını da güncelledi. iOS 8 ile uyumlu bir tasarıma sahip olan uygulama Touch ID sensöründen de yararlanıyor, kullanıcıların hassas dosyalarını Touch ID sensörü yardımıyla şifrelemelerini sağlıyor. Ayrıca uygulama iXpand flaş bellek sürücüsündeki dosyaların başka uygulamalarla etkileşim kurmasına veya başka uygulamalarda açılmasına da olanak sağlıyor. Ayrıca üçüncü taraf uygulamalardaki içeriklerin de doğrudan iXpand sürücü içine kaydedilmesi de yenilikler arasında bulunuyor.

SanDisk bu 128 GB kapasiteli yeni iXpand sürücünün fiyatını yaklaşık 150 dolar olarak belirlemiş. Özellikle 16 GB kapasiteli iPhone veya iPad sahipleri için SanDisk’in bu depolama çözümü yeterli gelmeyen alan ihtiyacını karşılama noktasında önemli bir rol oynayabilir.

İLGİLİ HABERLER