Teknoloji

Samsung telefonlarına gelen düşük talebin kârlılığını etkilediğini kabul etti

samsung chatgpt

samsung-logo-280514

Samsung’un pazarlama bütçesi genellikle çok büyük olsa da, geride kalan çeyrekte bu rakam şirketin istediğinden de büyük bir seviyedeydi. Samsung tarafından yapılan açıklamada daha eski ve alt sınıf cihazların pazarlaması için normalden daha fazla para harcamak zorunda kalındığı kabul edilirken, düşük talep nedeniyle depoların da dolduğu belirtildi. Zayıf talep ve pazarlama için gereğinden fazla para harcanması bir araya gelince şirketin kârlılığındaki düşüş de hızlanıyor. Samsung bu yılın ikinci çeyreğinde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 24 oranında daha az kâr elde etmeyi ve satışların da, yine bir önceki yılın aynı dönemine göre, yüzde 8 ila 11 azalmasını bekliyor.

Samsung mevcut tablonun oluşmasında Avrupa’da özellikle giriş ve orta sınıf pazarında artan rekabetin ve Çin’deki zorlu pazar koşullarının etkili olduğunu iddia etti. Halihazırda Çin pazarında pek çok kullanıcı 3G yerine 4G uyumlu modelleri tercih ediyor. Şirket yavaş yükseltme zincirinden etkilenen 7 ve 8 inç’lik tabletlerin 5 ve 6 inç’lik phablet’lere karşı kan kaybetmesine de dikkat çekiyor.

Samsung’un mevcut ekonomik durumun oluşmasında etkili olduğunu belirttiği bir diğer faktör ise kurdaki dalgalanma. Güney Kore’nin para birimi Won’un Amerikan Doları karşısında sürekli olarak değer kazanması ithalat yapan Samsung için pek hayırlı olmuyor. Şirket bu yılın ilerleyen dönemleri için tedbirli davranmayı elden bırakmıyor, ancak daha pozitif bir tablo öngörüyor.

İLGİLİ HABERLER