Teknoloji

Samsung katlanabilir telefonları için nasıl dayanıklılık testleri uyguluyor? – Video

samsung galaxy z fold 3 ön inceleme katlanabilir telefon

Samsung, katlanabilir telefonları Galaxy Z Fold 3 ve Z Flip 3‘ün dayanıklılıklarını nasıl test ettiğini gösteren yeni detaylar paylaştı. Samsung’un bu bilgileri neden şimdi paylaştığı ise pek anlaşılmış değil. İki telefon da geçtiğimiz ağustos ayında tanıtılmıştı. Galaxy Z Flip 3 ekranlarının çatladığına dair haberlerin Samsung’u bunun için teşvik ettiği düşünülüyor.

Samsung’un internet sitesinde paylaşılan videoda dört farklı test görülüyor. Bunlardan birinde telefon çevresel çemberde gösteriliyor. Samsung burada telefonların farklı iklim koşullarına dayanıklılığını ölçüyor. Bir diğer testte telefonlar suya daldırılıyor. Birinde robot kol, Z Fold 3’ün ekranında S Pen’i kullanıyor. Dördüncü testte ise telefonlar defalarca katlanıp açılıyor.

Samsung geçmişte de telefonlarına yaptığı stres testlerinin videolarını paylaşmıştı. 2012 tarihli bir videoda bir robot telefonların üstüne otururken görülüyordu. Apple da iPhone 4 ve iPhone 6 ile ilgili sorunlar gündeme geldiğinde test süreçlerine dair bilgi vermişti.

Samsung için katlanabilir ekranlı telefonlarının dayanıklılığı son derece önemli bir konu. Şirket ilk Galaxy Fold’un piyasaya çıkışını da inceleme ürünlerinde görülen ekran çatlamalarının ardından ertelemişti. Yeni katlanabilir telefonların ekranlarıyla ilgili şikayetlerin ne noktaya ulaşacağını görmek için biraz daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER