Teknoloji

Samsung kameralı akıllı saat teknolojisinin patentini portföyüne ekledi

samsung kamerali akilli saatAkıllı saatler henüz son kullanıcıların gözünde vazgeçilmez bir ürün gibi değerlendirilmiyor. Ancak bu durum şirketleri akıllı saatleri için farklı konseptler üzerinde düşünmekten alıkoymuyor. Samsung kameralı akıllı saat konusunda ilginç fikirlere sahip olduğunu yeni patentiyle gözler önüne seriyor. Şirketin yeni patentinde, gerek duyulduğunda ekranın ortasından çıkan ve yakınlaştırma özelliğine sahip bir kamera bulunuyor.

Güney Koreli şirketin yeni patentini Rusya merkezli internet sitesi 3Dnews.ru gün yüzüne çıkardı. Patent henüz gün yüzüne çıkmış olsa da, Samsung’un ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne başvurusunu geçtiğimiz kasım ayında yaptığı ifade edildi. Patent dosyasında kamera, saatin birincil özellikleri arasında bulunuyor. Kameranın etrafında telefon bildirimlerini ve sağlık bilgilerini göstermek için bir ekran da yer alıyor.

Patent dosyasındaki çizimler, kameraya kaybedilen ekran alanının yerini kayışa yerleştirilen esnek bir ekranın aldığını gösteriyor. Esnek ekranda alarm, müzik ve e-posta gibi uygulamaların ikonlarının varlığı göze çarpıyor. Kamera uygulamasının da esnek ekran üzerinden kontrol edilebilmesi muhtemel görünüyor.

Samsung kameralı akıllı saat patentini gerçek bir ürüne dönüştürmeyebilir

Akıllı saatin çerçevesinin hızlı kontrol için dönebileceği belirtiliyor. Buna ek olarak, ekranın kenarında da bir butonun bulunması bekleniyor. Samsung’un teknolojisine dair diğer özellikler bilinmezliğini koruyor. Ancak şirketin akıllı saat patentini gerçek bir ürüne dönüştürmemesi de ihtimaller arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER