ManşetlerTeknoloji

Samsung’un internet tarayıcısı Windows PC’lere geldi

samsung internet

Samsung Internet uygulamasını artık Windows 10 ve üstü sürümlerin yüklü olduğu Windows PC’lerde kullanmak da mümkün. Samsung akıllı telefon sahiplerinin aşina olduğu internet tarayıcısı, Galaxy serisi cihazların hepsinde ön yüklü olarak sunuluyor. Chromium tabanlı tarayıcının Windows sürümü Microsoft Mağaza üzerinden indirilebiliyor.

İnternet tarayıcısı, Samsung hesabıyla oturum açıldığı takdirde verileri telefondan PC’ye ya da tam tersi şekilde senkronize edebiliyor. Pek çok internet tarayıcısında bu hizmet sunulsa da, Samsung’un internet tarayıcısının geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olması Windows uygulaması için de bir avantaj sağlayabilir.

Bununla birlikte, tarayıcıda şifre senkronizasyonunun hâlâ eksik olduğu görülüyor. Şimdilik yalnızca açık sekmeleri, göz atma geçmişini, yer işaretlerini ve kayıtlı sayfaları senkronize etmek mümkün oluyor. Samsung’un tarayıcısı ayrıca Google Chrome ve Microsoft Edge gibi diğer tarayıcılardan veri aktarmaya da izin veriyor.

Samsung Internet Windows versiyonuna Chrome Web Mağazası’ndan eklenti yüklenebiliyor

Samsung Internet’in Windows PC versiyonu tasarımı itibarıyla Android versiyonuna bir hayli benziyor. Tarayıcıya Chrome Web Mağazası üzerinden reklam engelleyici veya başka eklentiler yüklemek de mümkün oluyor. Açık ve koyu renk modları bulunan tarayıcıda gizli gezinme özelliği de mevcut.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER