Teknoloji

Samsung ilk 3 nm Exynos çipinin seri üretimine yakında başlıyor

samsung exynos

Samsung ve Synopsys, Samsung’un dökümhanelerinin ilk 3 nm Exynos çipinin seri üretimine hazırlandığını duyurdu. Ancak basın bülteninde Exynos kısmı hakkında net bir bilgi bulunmuyor.

Güney Koreli teknoloji devi, tüm üretim sürecine ince ayar yapmak ve böylece verimi en üst düzeye çıkarmak ve çipin performansını artırmak için elektronik tasarım otomasyonu konusunda uzmanlaşmış bir firma olan Synopsys ile iş birliği yaptı.

Basın bülteninde, iki teknoloji şirketinin “banttan çıkarma” adı verilen son tasarım sürecinde olduğu belirtiliyor. Esasen bu, üretim hatlarını seri üretim sürecine uyarlayabilmesi için nihai tasarımın dökümhaneye gönderildiği anlamına geliyor.

Bu, Samsung’un Gate All Around (GAA) sürecini kullanan 3nm düğümünü temel alan ilk karmaşık ve yüksek performanslı çipi olacak. Samsung’un dökümhaneleri 2022’den bu yana 3 nm çipler üretiyor ancak bunlar kripto para madenciliği için kullanılan basit çipler. Mobil cihazlarda kullanılan SoC ise farklı tasarım ve üretim süreçleri gerektiren daha karmaşık bir donanım parçası.

Samsung yeni nesil çiplerini Galaxy Watch 7’de kullanabilir

Her şey planlandığı gibi giderse, Samsung’un dökümhaneleri birkaç ay içinde yeni nesil çipin seri üretimine başlayacak. Ancak ilk 3 nm çipin aslında Galaxy S25 serisi için Exynos 2500 mü yoksa başka bir işlemci mi olacağı belli değil. Örneğin, Galaxy Watch 7 çok yakında ve Samsung’un en yeni donanımıyla kullanıcıların karşısına çıkabilir.

İLGİLİ HABERLER