Teknoloji

Samsung hızlı şarj desteği için harekete geçiyor

samsung hızlı şarj

Samsung, Oppo ve OnePlus’ın çözümleri gibi gibi 65W hızlı şarj imkanı sunacak yeni bir şarj adaptörü üstünde çalışıyor. 65W şarj adaptörünün izleri Hindistan Standartlar Bürosu’nun (BIS) veri tabanında görüldü. EP-TA865 model numaralı adaptörün fotoğrafı da LetsGoDigital sitesi tarafından paylaşıldı.

Adaptörün üzerindeki işaretlere bakıldığında maksimum güç iletiminin 20V/3.25A olduğu görülüyor. Bu da adaptörün Oppo’nun SuperVOCC 2.0 ve OnePlus’ın Warp Charge 65W flaş şarj adaptörlerine benzediğini, ancak tamamen aynı olmadığını gösteriyor.

Eğer adaptörün performansı da Çinli üreticilerin teknolojilerine benzer nitelikteyse Samsung’un telefonlarının şarj hızı, mevcut 25W adaptörlerin sunduğunun iki katına çıkabilir. 65W adaptörün hangi telefon için hazırlandığı konusunda ise şimdilik ortada net bir bilgi bulunmuyor.

Akıllara gelen ilk seçenek, doğal olarak, Galaxy Note 21 oluyor. Ancak Samsung da Apple’ın izinden gitmiş ve S21 serisiyle birlikte telefon kutularından şarj adaptörünü çıkarmıştı. Dolayısıyla Samsung’un bu konuda yeniden bir tutum değişikliğine gitme ihtimali pek mantıklı görünmüyor. Şirketin bu adaptörü ayrıca satması daha makul seçenek olarak ön plana çıkıyor.

Detaylar henüz netleşmese de, Samsung yeni hızlı şarj adaptörüyle Android telefon pazarında kızışan rekabette kendisinden beklenen hamleyi geç de olsa yapmış olacak. Özellikle Çinli akıllı telefon üreticileri, son yıllarda hızlı şarj konusuna ayrı bir önem gösteriyor. Yeni adaptör, Samsung’un yeni telefonlarının hızlı şarj desteğiyle geleceği konusunda da ipucu veriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER