Teknoloji

Samsung’un Galaxy Watch 6 serisinde kullanacağı işlemci belli oldu

Samsung Galaxy Watch 6

Samsung Galaxy Watch 6 serisi akıllı saatlerde kullanılacak işlemci ortaya çıktı. Bu işlemci, şirketin kendi üretimi olan Exynos W930 olacak. Güney Koreli şirketin yeni işlemcisi, S5E5515 model numarasıyla Bluetooth veri tabanında boy gösterdi.

Samsung’un Galaxy Watch 4 ve Galaxy Watch 5 serilerinde kullandığı Exynos W920 işlemcisi de veri tabanına aynı model numarasıyla girmişti. Bu durum, yeni işlemcide donanımsal anlamda büyük bir değiştirme olmadığını ve sadece daha iyi birleştirme yapıldığını düşündürüyor.

Bluetooth 5.3 ve Wi-Fi destekli W930’un W920 gibi 5 nm tasarımıyla üretileceği tahmin ediliyor. Sertifika işlemcinin tam kapsamlı bir Wi-Fi ve Bluetooth çözümü için ekstra bir RF çipine de ihtiyaç duyduğunu gösteriyor.

Daha önce çıkan haberlerde Samsung’un yeni akıllı saatlerinin W980 işlemciyle geleceği öne sürülmüştü. Akıllara gelen ilk seçenek W980’in geçici bir isim olması ve şirketin nihai isim konusunda W930’dan yana karar vermesi oluyor. Daha düşük ihtimalli diğer seçenek ise daha gelişmiş bir deneyim vadeden Exynos W980’in geliştirme çalışmalarının hâlâ devam etmesi. Daha da düşük ihtimalli son seçenek ise Galaxy Watch 6’da Exynos W930, Galaxy Watch 6 Pro modelinde ise Exynos W980 işlemcinin bulunması.

Samsung Galaxy Watch 6 serisi ne zaman tanıtılacak?

Samsung Galaxy Watch 6 serisi akıllı saatler 26 Temmuz’da şirketin yeni nesil katlanabilir telefonları ve tabletleriyle birlikte gözler önüne çıkacak. Watch OS 4 ve One UI 5 Watch yüklü şekilde gelecek serinin üyelerinden en azından birinde dönen ekran çerçevesinin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İLGİLİ HABERLER