Teknoloji

Samsung One UI 5 Watch tanıtıldı, Galaxy Watch 6 için ilk ipuçları geldi

samsung one ui 5 watch

Yaz aylarında tanıtılması beklenen Galaxy Watch 6 hakkında şimdiye kadar pek fazla detay paylaşılmamıştı. Ancak Samsung One UI 5 Watch kullanıcı arayüzünü tanıtarak yeni saatinde kullanıcılarını nelerin beklediği konusunda ipucu verdi. Google’ın Wear OS 3 platformunun üstüne kurulacak olan One UI 5 Watch, ilk olarak Galaxy Watch 6 serisinde kullanıcılarla buluşacak.

Samsung One UI Watch 5 ile birlikte uyku takibi ve Acil Durum SOS gibi özellikler iyileştirilirken, kişiselleştirilmiş kalp atış hızı alanları gibi yenilikler de kullanıcılarla buluşacak.

Samsung zaman zaman uyku izleme özellikleri konusunda rakiplerinin arkasında kalmakla suçlanıyor. Güney Koreli şirket bu özelliklerini son olarak bir yıldan biraz uzun süre önce güncellemişti. Samsung One UI Watch 5 ile birlikte kullanıcılar uyku skorlarını daha net şekilde ve doğrudan saatleri üzerinden görebilecek. Buna ek olarak, kronotip tabanlı Uyku Koçluğu özelliğini aktif hâle getirerek uyku verilerine doğrudan saat üzerinden erişmek de mümkün olacak.

Samsung Uyku Modu’nu geliştirmeye de devam ediyor. Hâlihazırda bu mod “Her Zaman Açık Ekran” özelliğini geçici olarak devre dışı bırakıyor ve bildirimleri, çağrıları, uyarıları kapatıyor. Bu mod aktifken saat ışığın kullanıcıları yanlışlıkla uyandırma ihtimaline karşı yeşil ışık yerine kızılötesi sensörünü kullanacak. Samsung One UI 5 Watch ile akıllı saat kullanıcının uyuduğunu algılayabilecek ve bağlı cihazları Samsung’un SmartThings akıllı ev platformu aracılığıyla kapatabilecek.

Kişiselleştirilmiş kalp atış hızı bölgeleri eklemenin de önemli bir adım olduğunu belirtmek gerekiyor. Zira hem Samsung hem de Apple en üst segment akıllı saatleriyle ilk tercihi Garmin olanların ilgisini çekmeyi hedefliyor. Samsung One UI Watch 5 ile birlikte akıllı saatler yaklaşık 10 dakika koştuktan sonra saat, VO2 Max ve aerobik/anoksik eşik değerlerine göre beş kalp atış hızı bölgesini hesaplayacak.

samsung one ui 5 watch

Samsung’un burada rakipleriyle arayı kapatmaya yönelik bir hamle yaptığını belirtmek gerekiyor. Mevcut Galaxy Watch modellerinde kalp atış hızı bölgeleri zaten mevcut. Ancak bu bölgeler yaş üstüne kurulu standart bir formül çerçevesinde oluşturuluyor ve kullanıcılar bu formüller üzerinde düzenleme yapamıyor. Bu da sportif faaliyetleri yoğun olan kullanıcılar için sinir bozucu bir durum niteliği taşıyor. Vücut-Kitle Endeksi’ne benzer bir şekilde, standart formül yaklaşık bir tahmin için işe yarıyor. Ancak kullanıcılara doğru bir tablo çizmeyebiliyor. Kalp atış hızı bölgelerinin manuel düzenlenebilmesi özelliği konusunda net bir bilgi verilmediğini belirtmekte fayda var.

Galaxy Watch 5 Pro kullanıcıları, Samsung’un One UI 5 Watch ile birlikte Rota Egzersizi özelliğini koşma ve yürümeyi de kapsayacak şekilde genişleteceğini sevinçle karşılayabilir. Watch 5 Pro piyasaya çıktığında yalnızca bisikletçiler ve yürüyüşçüler için adım adım yol tarifi verebiliyordu. Kullanıcılar, başka bir uygulamadan içe aktarmak zorunda kalmadan rota önerileri için Samsung Health uygulaması içindeki bir GPX dosya veritabanını da arayabilecekler.

Samsung One UI 5 Watch için beta sürecini bu ay içinde başlatacak

Güvenlik konusunda Samsung, acil durum SOS özelliğinin artık kullanıcıların acil servislerle doğrudan iletişim kurmasına ve konum verilerini göndermesine izin vereceğini söylüyor. Böylelikle ilk yardım ekiplerinin de tıbbi bilgilerinizi görüntülemesi mümkün oluyor. Şu anda, Samsung’un Acil SOS özelliği yalnızca önceden seçilmiş acil durum kişilerinizi arayabiliyor ve bilgilendiriyor. Ayrıca, 55 yaş üstü kullanıcılar için düşme tespiti varsayılan olarak etkinleştirilecek.

samsung one ui 5 watch

Samsung One UI 5 Watch’ı önümüzdeki aylarda kullanıcılarla buluşturacak. Şirket dağıtım başlamadan önce daha fazla bilgi de paylaşacak. Bu noktada ABD ve Güney Kore’deki Galaxy Watch 4 ve Watch 5 kullanıcıları bu ay bitmeden Samsung Members uygulamasında One UI Watch 5’in beta sürümü için kayıt oluşturabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER