Teknoloji

Samsung Galaxy S8 için büyük talep bekliyor

samsung galaxy s7

galaxy s8Samsung Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus modellerini mart ayının sonlarında tanıtmaya hazırlanıyor. Galaxy Note 7 hüsranının etkisini çabuk atlatmışa benzeyen Güney Koreli şirket, yeni amiral gemisi telefonları için şimdiden ciddi bir beklenti oluşturmayı başarmış durumda. Yeni akıllı telefonlarına ilginin de yüksek olmasını bekleyen Samsung’un tedarikçilerine verdiği ilk parti siparişini Galaxy S7’ye kıyasla yüzde 40 oranında artırdığı söyleniyor.

Samsung, geçtiğimiz yıl Galaxy S7 ve S7 edge için ilk partide 12 milyon cihaz siparişi vermişti. Galaxy S8 modellerinde bu oranın yüzde 40 artışla 17 milyona yükseldiği söyleniyor. Söz konusu artış, Samsung’un yeni telefonlarından ne denli umutlu olduğunun somut bir göstergesi olarak nitelenebilir.

Samsung’un beklentilerini yüksek tutmasına çok da şaşırmamak gerekiyor. Galaxy Note 7 hüsranı, Samsung’un hanesine büyük bir eksi olarak yazılsa da, hâlâ şirkete bağlılık duyan kayda değer bir kitle bulunuyor. Galaxy Note 7’ye geçmek isteyip de geçemeyenlerin de Galaxy S8 modellerine ilgi göstermesi bekleniyor.

Samsung Galaxy S8 modelleriyle 60 milyonu aşmayı hedefliyor

Samsung’un yeni amiral gemisi telefonlarına yönelik uzun vadeli beklentileri de yavaş yavaş şekilleniyor. Şirketin 60 milyon civarında Galaxy S8 sevkiyatı gerçekleştirmeyi hedeflediği belirtiliyor. Samsung, Galaxy S7 modelleriyle 48 milyon, Galaxy S6 modelleriyle de 45 milyon sevkiyat gerçekleştirmeyi başarmıştı. Sevkiyat hedefindeki yüzde 25’lik artış da Samsung’un iddiasını ortaya koyuyor.

Güney Koreli şirketin ilk etapta 10 milyon standart Galaxy S8 modelini ve yaklaşık 7 milyon da S8+ modelini kullanıcıların karşısına çıkarması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER