Teknoloji

Samsung Galaxy S6 ve S6 edge artık güvenlik güncellemesi almayacak

samsung galaxy s6Pek çok akıllı telefon üreticisi gibi, Samsung da cihazları için en az iki yıl boyunca yazılım desteği sunuyor. Güvenlik güncellemeleri konusunda ise bu süre amiral gemilerinde üç yıla çıkıyor. Şirket orta segment ve giriş seviyesi cihazları için de genellikle üç yıl boyunca güvenlik güncellemesi sağlıyor. Bu yaklaşım çerçevesinde üç yıl önce satışa sunulan Samsung Galaxy S6 ve S6 edge’in güvenlik güncellemeleri konusunda da yolun sonunun geldiği anlaşılıyor.

Samsung bu durumu gözler önüne serme konusunda da fazla zaman kaybetmedi. Şirket aylık güvenlik güncellemelerini alan cihazlar listesinden S6 ve S6 edge’i çıkardı.

Ancak Galaxy S6 serisinin bazı üyeleri henüz üçüncü yaşlarını doldurmadıkları için bir süre daha söz konusu güncellemeyi almaya devam edecek. Galaxy S6 edge+ ve Galaxy S6 Active sahipleri bir süre daha Samsung tarafından güvenlik güncellemeleriyle desteklenecek.

Samsung Galaxy S6 edge+ ve S6 Active de yıl içinde desteklenen cihazlar listesinden çıkarılacak. Dolayısıyla Galaxy S6 serisindeki telefonlardan birini kullananların daha güvenli bir deneyim için başka bir cihaza geçiş yapmalarında fayda olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER