Manşetler

Samsung Galaxy S5 yepyeni bir kullanıcı arayüzüyle gelebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung önümüzdeki haftalarda tanıtılmasını beklediğimiz yeni amiral gemisi Samsung Galaxy S5’te yepyeni bir kullanıcı arayüzüne yer verecek gibi görünüyor.

samsung-galaxy-s5-ui-evleaks-080114

Son zamanlarda genellikle doğru çıkan sızıntılarıyla tanıdığımız @evleaks Twitter hesabı üç farklı ekran görüntüsü paylaştı ve Samsung’un yeni bir akıllı telefon kullanıcı arayüzü geliştirdiğini kaydetti.

Her ne kadar Samsung’dan konuyla ilgili bir açıklama gelmese de, Güney Koreli şirketin kullanıcı arayüzünde büyük değişiklikler planladığını görmek çok şaşırtıcı olmaz. Aslında Samsung Galaxy S4’te de birçok yeni kullanıcı arayüzü unsuru vardı, ancak “doğadan ilham alan” TouchWiz kullanıcı arayüzü yine eskisine benzer şekilde duruyordu.

HTC ve LG gibi rakipler son zamanlarda akıllı telefon kullanıcı arayüzlerinde önemli değişiklikler gerçekleştirdi, ancak Samsung bu konuda biraz daha muhafazakar davrandı. Belki de bunda güncelleme takviminde kapsamlı değişiklik için öngörülen zamanın gelmemesinin de rolü bulunuyordu. “Doğadan ilham alan” TouchWiz kullanıcı arayüzünün ikinci yılını devirecek olmasıyla birlikte, önümüzdeki ilkbaharda piyasada olacak Samsung Galaxy S5’te de yenilenmiş bir arayüz tasarımı göreceğiz gibi görünüyor.

Ekran görüntülerinden fazla şey çıkarmak mümkün değil, ancak mevcut kullanıcı arayüzündeki karikatür havasının korunduğunu görüyoruz. Dar yazı tiplerinin düşük çözünürlüklü ekranlarda sorun çıkarması muhtemel, ancak düşük çözünürlüklü ekranlar için farklı bir yazı tipi veya büyüklük de varsayılan olarak ayarlanabilir.

Kilit ekranı düzgün görünümüyle dikkat çekerken, ana ekranda da arkadaşların yer bildirimleri, gidilen mesafe, haberler gibi içerikler HTC’nin BlinkFeed’i tarzında görüntüleniyor. Ayrıca çeşitli Samsung uygulamaları da Android uygulamalarının yanında, daha klasik bir ana ekran görünüde sergileniyor.

Samsung Galaxy S5’in çıkış zamanının yaklaşmasıyla birlikte bu telefona dair dedikodular daha da artacak. Biz de bunları en hızlı şekilde size ulaştıracağız.

İlgili >> Twitter (@evleaks)

İLGİLİ HABERLER