Teknoloji

Samsung Galaxy S5 Android Marshmallow güncelleme listesindeki en eski cihaz gibi gözüküyor

samsung-galaxy-s5-260614

Samsung’un Android telefonlarının işletim sisteminin en yeni sürümü Android 6.0 Marshmallow’a ne zaman kavuşacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Güncellenecek cihazlara ilişkin çeşitli listeler de bu bekleyiş sırasında internette dolaşıyor. SamMobile sitesi tarafından yayınlanan listeye göre, Samsung Galaxy S5 Android Marshmallow güncellemesini alacak en eski cihaz olma özelliğini taşıyor.

Samsung Galaxy S5’in ABD’deki operatörlere özel olarak hazırlanan sürümlerinden bazılarının listede yer alması, bazılarına ise yer verilmemesi ayrıca dikkat çekiyor. Listeye göre Verizon için hazırlanan Samsung Galaxy S5 Android Marshmallow güncellemesini alacak. T-Mobile USA ve AT&T için hazırlanan Samsung Galaxy S5 versiyonlarıysa listede yer almıyor. Cihazın Avrupa’ya yönelik iki sürümü ve dördüncü versiyonu da Android Marshmallow güncellemesine kavuşacak.

Galaxy S5 LTE-A ve Galaxy S5 neo modellerini kullananlar da en yeni Android sürümünden faydalanabilecek. Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge’in tüm sürümleri, Android Marshmallow’a yükseltilebilecek.

Samsung’un en yeni akıllı telefonları Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 edge+, tüm sürümleriyle Android Marshmallow güncellemesini alacak. Ancak Galaxy S6 edge+’ın yeni Android sürümüne kavuşma konusunda diğer modellerin önünde yer alacağı belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER