Teknoloji

Galaxy S5 Samsung’un beklediğinden yüzde 40 daha az satmış

samsung chatgpt

samsung-logo-280514

ABD’de yayınlanan The Wall Street Journal gazetesinde çıkan bir habere göre, Samsung’un 2014 model amiral gemisi Galaxy S5’in satışları beklentilerin altında gerçekleştir. Galaxy S5’in ilk üç ayında 12 milyon adet satıldığı söyleniyor; böylelikle cihaz selefinden 4 milyon adet daha az ve toplamda beklenenden yüzde 40 daha düşük miktarda satıldığı anlamına geliyor. Satışların Çin’de yüzde 50’nin üstünde azaldığı, satışların artış gösterdiği tek büyük pazarın ABD olduğu da kaydediliyor. Zaten ABD Samsung’un en büyük pazarı olarak nitelendiriliyor.

Samsung’un gerekli stok konusunda yüksek tahminde bulunduğu söyleniyor. Bunun da depolarda birikmeye başlayan ürünlerin tüketilmesi için daha fazla reklam harcaması yapılmasına yol açmış. Şirket geçtiğimiz günlerde azalan kâr ve gelir rakamlarının ardından akıllı telefon yelpazesinde önemli reformlar yapacağının açıklamasını yapmış, 2015’te daha az akıllı telefon modeli çıkaracağının işaretini vermişti.

WSJ’nin haberinde yer verdiği kaynaklar, Samsung’un yönetici seviyesinde bazı değişiklikler yapmayı planladığına inanıyor. Mobilden sorumlu eş-CEO JK Shin’in görevini TV ve beyaz eşyadan sorumlu eş-CEO’ya bırakabileceği iddia ediliyor. Ne var ki, bu henüz dedikodu aşamasında ve yönetimdeki değişiklik planlarının henüz sonuçtan uzak olduğu söyleniyor.

Samsung’un tepe yönetiminde bir süredir değişiklikler olması bekleniyor. Yönetim kurulu başkanı ve Samsung’un 90’lar ile ötesindeki yükselişini yöneten Lee Kun-hee geçtiğimiz mayıs ayında geçirdiği kalp krizinden beri sağlık sorunları yaşıyor. O’nun oğlu Jay Y. Lee’nin de bir noktada şirketin yönetiminde rol üstlenmeye hazırlandığı düşünülüyor. Ne var ki, şirket henüz geçiş planlarıyla ilgili bir açıklama yapmaktan kaçınıyor.

İLGİLİ HABERLER