Teknoloji

Samsung Galaxy S21 özelliklerini eski cihazlarına getiriyor

samsung galaxy s21

Samsung geçtiğimiz ay Galaxy S21 serisini tanıtırken en yeni One UI sürümüyle ilgili detayları da paylaşmıştı. Söz konusu sürüm birkaç yeni özelliği de beraberinde getirmişti. Samsung şimdi One UI 3.1’i ve yeniliklerini bazı eski cihazlarında da sunmaya başlıyor.

Söz konusu cihazlar arasında S20 ve Note 20 serileri ile katlanabilir telefonlar Galaxy Z Fold 2 ve Galaxy Z Flip bulunuyor. One UI 3.1, Galaxy S21 serisinin yazılım özelliklerinden beş tanesini bu cihazlara taşıyacak.

Bunlardan ilki, Geliştirilmiş Tek Çekim özelliği. Bu özellikle kamera aynı anda hem fotoğraf hem de video çekebiliyor. Bir diğer kamera özelliği ise Çoklu Mikrofon Kaydı. Bu özellikle hem telefonun mikrofonundan hem de bağlı Bluetooth cihazdan ses kaydı yapılabiliyor.

Samsung’un Galeri uygulamasına ise Nesne Silici isimli bir araç ekleniyor. Bu araçla yapay zekâ algoritmalarından da yardım alarak fotoğraflardan görsel unsurları çıkarmak mümkün oluyor. Burada kullanıcıların çıkarmak istedikleri nesneyi seçmeleri yeterli oluyor. İşin kalan kısmını yapay zekâ hallediyor.

Bir diğer özellik ise Göz Konforu Kalkanı adını taşıyor. Bu özellik One UI 3.0 versiyonunun biraz daha gelişmişi olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor ve telefondan çıkan mavi ışık miktarını azaltıyor. Ayarlama saate göre otomatik olarak yapılıyor. Özel Paylaşım özelliği ise paylaşılan dosyalara bir son erişim tarihi eklenmesini sağlıyor.

Samsung Galaxy S21 özelliklerini eski cihazlarına getiren One UI 3.1 güncellemesinin dağıtımına belli ülkelerde başladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER