Manşetler

Samsung Galaxy S10+ Ön İnceleme

samsung galaxy s10 plus ön inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Türkiye’de satışa çıkacak Samsung Galaxy S10 ailesinin en büyük ekranlı üyesi olan Galaxy S10+, yüzeysel biçimde bakıldığında geçen yılın büyük ekranlı Galaxy S modeli olan S9+’tan çok farklı görünmeyebilir. Ancak Samsung hem malzeme kalitesi, hem de verdiği his bakımından Galaxy S10+ ile birlikte çıta biraz daha yükseğe çıkarılmış gibi görünüyor.

Aslına bakarsanız Samsung, daha önce tutturduğu formülü pek bozmamış. Yine kavisli ekran, önü ve arkayı kaplayan camın kenarlarla estetik biçimde buluşması, arkada yatay eksende sıralanmış kameralar… Tüm bunlar Galaxy S10+’ta da aşağı yukarı aynı şekilde karşımıza çıkıyor. Ne var ki, dikkatli biçimde incelediğimizde, Galaxy S10+’un selefinden farklı bir havaya sahip olduğunu görüyoruz.

Öncelikle 6.4 inç ekrandan başlayalım. Samsung’un Dynamic AMOLED olarak adlandırdığı bu ekran yine yüksek parlaklık seviyesine sahip. Renkler ise oldukça canlı görünüyor. Galaxy S9, S9+ veya Note 9 gibi geçen yılın bir telefonuyla yan yana getirmediğimiz için ilerleme hakkında yorum yapmamız zor. Ancak Galaxy S10+ kullanıcılarını oldukça iyi bir görsel deneyim ve kalite bekliyor.

Samsung bu ekranı Infinity-O olarak adlandırıyor. Türkçesiyle Sonsuz O… Ekranın sağ üst köşesinde iki adet kamera için açılmış bir delik var. Bu kamera deliği ekrandaki renk tonları koyu olduğunda çok fark edilmiyor. Tam ekranda video izlerken ise köşede kaldığı için görüntüde önemli bir kayıp yaratmıyor. Sanki kamera deliğinin olduğu yerde, TV kanallarının yerleştirdiğine benzer biçimde bir logo varmış gibi düşünebilirsiniz. Sadece İnternet gibi, beyaz rengin yoğun olduğu uygulamalarda ekran deliği dikkat çekici oluyor. Ancak bunlarda da dikkat genellikle ekranın orta kısmında olduğu için, deliğin büyük bir rahatsızlık yarattığını söyleyemeyiz.

Yüksek kaliteli ekrana sahip Galaxy S10+, kaliteli bir ses sistemiyle multimedya deneyimini tamamlıyor. Telefonda stereo hoparlör sistemi var. Stereo ses etkisi başarılı şekilde veriliyor. Ses çıkış şiddeti yüksek, aynı zamanda çevresel ses etkisi de fazla. Galaxy S10+ sahiplerinin müzik dinlerken ya da video izlerken bir başka aksesuara ihtiyacı olmayacak. 3.5mm kulaklık jakının bulunması da memnuniyet verici noktalardan bir tanesi.

Kameralar bakımından da Galaxy S10+ zengin. Önde iki, arkada da üç adet olmak üzere toplam beş kamera bulunuyor. Arka kamerayla deneyim alanında birkaç fotoğraf çektik. Öncelikle farklı kameralar arasında geçiş hızlı biçimde yapılıyor. Aynı zamanda deklanşör hızı da iyi seviyede. Çekilen fotoğraflarda pozlama, Samsung akıllı telefonlarından alıştığımız biçimde yüksek. Eğer biraz daha karanlık, ortamdaki ışık ve parlaklığı yansıtacak fotoğraflar çekmek istiyorsanız, Pro modunu kullanmanız daha iyi olabilir. Kamerayla ilgili yorumlarımızı, telefon inceleme için geldiği zamana saklayalım.

Samsung Galaxy S10+ ile geçirdiğimiz kısa sürede elde ettiğimiz izlenimler genel olarak bu şekilde. Gayet hızlı görünen bir telefon Galaxy S10+, günümüzün şartlarına yakışır bir amiral gemisi gibi görünüyor. Delikli ekranın görsel deneyimde büyük bir sıkıntı yaratmayacağını daha en baştan rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu telefon Samsung’a rekabette neler kazandıracak, onu da zamanla göreceğiz. 128 GB kapasiteli Galaxy S10+ için 7499 TL’lik fiyatın günümüz şartlarında makul olduğunu söylemek de yanlış olmaz.

İLGİLİ HABERLER