Teknoloji

Samsung Galaxy S II üzerinde Android 4.0 Ice Cream Sandwich görüntülendi – Video

Samsung, Galaxy S II’ye de Android 4.0 Ice Cream Sandwich güncellemesinin geleceğini açıklamıştı. Samsung’un bu gözde Galaxy telefonunun Ice Cream Sandwich ile görüntülenmesi tahmin edilenden daha kısa sürede gerçekleşti. SamMobile blogu tarafından yayınlanan bir video Samsung’un Galaxy S II için geliştirdiği ilk Ice Cream Sandwich yapısını bu cihaz üzerinde gösteriyor.

Videoya bakıldığında Samsung’un özel kullanıcı arayüzünü TouchWiz’in yine başrolde olduğu görülüyor. İlk bakışta Gingerbread’li bir Galaxy S II’dekinde farklı bir durum yok gibi görünüyor, ancak detaylara baktığınızda, bildirim tepsisi, telefon uygulaması, ayarlar menüsü gibi yerlerde Ice Cream Sandwich tarzı tasarımın izlerini görmeniz mümkün. Bu arada Ice Cream Sandwich ile birlikte Honeycomb’daki gibi sanal navigasyon tuşları sunuluyor olsa da, Samsung Galaxy S II’de fiziksel navigasyon tuşlarının varlığını korumaya devam ettiğini görüyoruz. Herhalde cihazlarını ICS’e güncelleyecek diğer üreticiler de benzer bir yolu seçer.

Android 4.0.1 I9100XXKP1 olarak adlandırılan söz konusu sürüm özel bir ROM hâlinde Samsung Galaxy S II sahipleri tarafından indirilip kullanılabilir. Ancak söz konusu sürüm final niteliği taşımadığı için çeşitli hatalarla veya eksikliklerle karşılaşmak mümkün olabilir. Aşağıdaki bağlantıyı takip ederek daha fazla bilgi alabilir ve özelleştirilmiş ROM’u indirebilirsiniz.

Video: Samsung Galaxy S II’de Android 4.0 ve TouchWiz

İlgili – SamMobile

İLGİLİ HABERLER