Teknoloji

Samsung’dan ikinci kuantum kriptografi telefonu; Galaxy Quantum 2 tanıtıldı

samsung galaxy quantum 2 özellikleri

Samsung ve Güney Koreli telekom operatörü SK Telecom, Galaxy Quantum 2 modelinin duyurusunu gerçekleştirdi. Bu yeni akıllı telefon artırılmış güvenlik amacıyla dahili kuantum kriptolama teknolojisini barındıran ikinci Samsung telefonu olma özelliğini taşıyor. Geçen yıl da Galaxy A Quantum modelini görmüştük.

Galaxy Quantum 2, 2.5 mm karede dünyanın en küçük kuantum rastgele sayı üreteci (QRNG) bulunduğunu söyleyen ve ID Quantique adlı bir şirket tarafından geliştirilen bir çip içeriyor. Bir LED ve bir CMOS görüntü sensörüyle rastgele gürültü yakalayarak çalışıyor. SK Telecom’a göre QRNG çipi, akıllı telefon sahipleri için öngörülemeyen ve desensiz gerçek rastgele sayılar üreterek onların güvenlik gerektiren hizmetleri daha güvenli ve emniyetli bir şekilde kullanmasına olanak tanıyor.

Galaxy Quantum 2 modelindeki QRNG çipi neye yarıyor?

Kuantum kriptografi RNG sayesinde, belirli bir cihazın ona kapsamlı fiziksel erişim olmadan hacklenmesinin son derece zor olduğu düşünülüyor. Avantajlar, ortalama bir müşteri için oldukça sınırlı görünebilir, ancak QRNG çipi, teknolojiyi geliştiriciler için daha erişilebilir hâle getiren Android Anahtar Deposu API’lerini kullanan uygulamalarla otomatik olarak çalışıyor. SK Telecom, Shinhan Bank ve Standard Chartered Bank Korea gibi yerel kuruluşlarla sunduğu uyumluluğun yanı sıra T World gibi kendi hizmetleriyle de bu özelliği ön plana çıkıyor. Telekom operatörü, gelecekte Samsung’un kendi kredi kartları da dahil olmak üzere, daha fazla hizmetle çalışacağını söylüyor.

Telefonun kendisi, bir veya iki yıl önceki yüksek kaliteli bir amiral gemisi telefonunda bulabileceğinize yakın, oldukça yüksek özelliklere sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Qualcomm Snapdragon 855 Plus işlemci, 64 megapiksel arka kamera ve 6,7 inç 120 Hz OLED ekran bulunuyor. Bu arada YouTube’da rastladığımız çeşitli videolar, bu telefonun henüz resmi duyurusu gerçekleştirilmemiş olan Galaxy A82 modelini temel aldığı öne sürülüyor.

Samsung Galaxy Quantum 2 şu an için sadece Güney Kore’de satışa sunulacak. Telefonun 23 Nisan tarihinde bu ülkede piyasaya çıkması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER