Teknoloji

Samsung Galaxy Note III 3 GB RAM ile gelebilir

3 GB RAM’e sahip Android telefonu ilk kimin hazırlayacağı akıllı telefon üreticileri arasında bir yarış konusu haline gelmiş durumda. Samsung Galaxy Note III ve LG Optimus G2 bu yarışta rakiplerinin önünde giden iki akıllı telefon olarak anılıyor. Resmi olarak doğrulanmayan iki cihaza dair sızan bilgiler 3 GB RAM’in varlığını işaret ediyor.

samsung-galaxy-note-ii-on-inceleme-01

5.99 inç’lik 1080p bir ekrana sahip olması öngörülen Samsung Galaxy Note III’ün piyasaya çıkış konusunda LG Optimus G2’den önce davranması bekleniyor. MyDrivers’da yer alan habere göre, şirket Galaxy Note III’ü selefine kıyasla daha ince bir kasayla satışa sunmaya hazırlanıyor. 182 gramlık Galaxy Note II’den 2 gram daha hafif olacağı öne sürülen Galaxy Note’un 8 mm. kalınlığında bir kasaya sahip olacağı düşünülüyor.

Akıllı telefonun kutusundan Android Jelly Bean’in beklenen sürümü Android 4.3 ile çıkacağı iddia edilirken, Samsung’un tıpkı Galaxy S4’te olduğu gibi Galaxy Note III’te de potansiyel kullanıcıların karşısına Exynos ve Qualcomm olmak üzere iki farklı işlemci seçeneğiyle çıkacağı konuşuluyor. Samsung imzalı sekiz çekirdekli Exynos 5 işlemcinin cihazın uluslararası versiyonlarında, dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800’ün ise Galaxy Note III’ün ABD’de satışa sunulacak modellerinde kullanılması bekleniyor. Samsung’un Galaxy Note III’ü bu yıl eylül ayında Berlin’de düzenlenecek olan IFA 2013 fuarında tanıtacağı öngörülüyor.

İlgili >> MyDrivers

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER