Teknoloji

Samsung Galaxy Note 8 için Android Pie dağıtımına şubatta başlayacak

samsung galaxy note 8
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Android Pie güncellemesinin dağıtımına 2018’in son günlerinde Galaxy S9 ve S9+ ile başlamıştı. Bu iki telefonu, geçtiğimiz yılın diğer amiral gemisi Galaxy Note 9‘un izlemesi bekleniyor. Güncellemenin 15 Ocak itibarıyla Türkiye’den başlayarak diğer ülkelerde de dağıtıma çıkması öngörülüyor. Samsung Galaxy Note 8 ise şubat ayının güncelleme programında yer alıyor.

Samsung Android Pie dağıtımına ilişkin en güncel yol haritasını Samsung Members uygulaması aracılığıyla paylaştı. Söz konusu takvimde yine muğlak ibareler bulunsa da, Galaxy Note 9’un ay bitmeden en azından belli bölgelerde Android Pie güncellemesini alacağı görülüyor.

Uygulamada yer alan bilgilere göre, Galaxy Note 8’in şubat ayında Android Pie ile güncellenmesinin ardından sıra Galaxy S8 ve S8+’a gelecek. 2017 model bu iki telefon da mart ayında en yeni Android deneyimiyle tanışacak. Daha öncesinde Samsung’un Note 8, Galaxy S8 ve S8+’ı aynı anda güncellemesi bekleniyordu.

Samsung’un Android Pie dağıtım takvimine Galaxy A6, A6+, J2 (2018), J2 Core, J8 ve J7 Neo’yu da eklediği görülürken, Galaxy Tab S.3 9.7 tabletin güncellemeyi alacağı tarih de eylül ayından ağustos ayına çekildi. Açıklanan ilk listede bulunan Galaxy A8, Galaxy J3 2017, Xcover 4 ve Galaxy Tab Active2 gibi cihazların listeden çıkarılması da göze çarpan bir diğer unsur oldu.

Samsung Galaxy Note 8, S8 ve S8+’ın Android Pie güncellemesini alması için nihai tarihi belirlemiş gibi görünse de, şirketin takvimde değişiklik yapma ihtimalinin hâlâ canlı olduğunu unutmamakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER