Teknoloji

Samsung Galaxy S9 için Avrupa’da Android Pie dağıtımına başladı

samsung galaxy s9 plus inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Galaxy S9 için 2018 sona ermeden Android 9 Pie dağıtımına başladı. SamMobile sitesinde yer alan habere göre, ilk olarak Almanya’daki S9 sahipleri güncellemeyle karşılaştı. Twitter ve Reddit‘te yapılan paylaşımlar ise Hollanda ve Slovakya’da da güncelleme sürecinin başladığını gösteriyor.

Android 9 Pie güncellemesi, S9’a Google’ın sunduğu yeniliklerin yanı sıra Samsung’un One UI isimli kullanıcı arayüzünü de beraberinde getiriyor. Güney Koreli şirket, yeni kullanıcı arayüzüyle daha büyük ekranlı telefonlarda daha gelişmiş bir kullanıcı deneyimi sunmayı amaçlıyor. Yeni arayüz başka iyileştirmeleri de beraberinde getiriyor.

Samsung’un Android 9 Pie güncellemesini geçmiş Android sürümlerine kıyasla çok daha hızlı biçimde sunduğunu belirtmek gerekiyor. Buna rağmen, şirketin güncelleme takviminin Nokia, OnePlus ve hatta HTC gibi rakiplerinin gerisinde kalmış olması dikkat çekiyor.

Samsung Galaxy S9 için Android 9 Pie dağıtımına başlayarak, eski yıllara kıyasla gösterdiği gelişimi gözler önüne seriyor. Galaxy S8 sahipleri, Android Oreo güncellemesiyle tanışmak için 7 ay boyunca beklemek zorunda kalmıştı. Android Nougat ise 5 ayın ardından Galaxy S7 sahipleriyle buluşmuştu. Güney Koreli şirket, geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği geliştirici konferansında Android 9 Pie dağıtımına 2019’un ilk ayında başlayacağını açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER