Teknoloji

Samsung Galaxy Note 5 sahiplerini S Pen’in yerleştirilmesi konusunda uyarıyor

samsung-galaxy-note-5s-pen-uyari-181115

Samsung’un yeni akıllı telefonlarından Galaxy Note 5, oldukça iyi yorumlar alsa da; göz ardı edilemeyecek bir tasarım kusuru barındırıyor. S Pen adı verilen özel kalem, yanlışlıkla yuvasına ters sokulduğu takdirde Samsung Galaxy Note 5 birkaç saniye içinde bozulabiliyor.

Bu durumun ortaya çıkmasının ardından yaşanan tartışmalar, Samsung’u geri çağırma veya S Pen ile ilgili bir iyileştirme yapma konusunda yeterli olmadı. Güney Koreli şirket, yaşanan problemlerin önüne geçmek için Galaxy Note 5’in üstüne doğru S Pen yerleştirme şeklini gösteren bir çıkartma ekledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Samsung Galaxy Note 5 İncelemesi

Ekranı koruyan çıkartmanın üstüne eklenen ve doğru yerleştirmeyi gösteren grafiklere bir de uyarı eşlik ediyor. Söz konusu uyarıda “S Pen’i yerleştirirken ucunun içe dönük olduğundan emin olun. S Pen’i yanlış biçimde yerleştirmek sıkışmaya ve hem kalemin hem de telefonun zarar görmesine yol açabilir.” ifadesi kullanıldı.

Samsung Galaxy Note 5’te S Pen yerleşimiyle ilgili ilk şikayetler gelmeye başladığında, şirket müşterilerini ürünün kullanım kılavuzuna yönlendirmişti. Artık doğrudan telefonun üstünde gösterilen uyarı mesajı, kullanım kılavuzunda da yer alıyordu. Uyarının daha kolay görülebileceği bir konuma taşınması, Samsung Galaxy Note 5 sahiplerinin kullanım kılavuzunu pek dikkatle incelemediği şeklinde yorumlanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER