Teknoloji

Samsung Galaxy Note 4’ün en dikkat çekici özelliği ortaya çıkmış olabilir

samsung-galaxy-note-4-goz-tarama-150714

Giriş seviyesi akıllı telefon pazarındaki yüksek rekabet ve üst sınıf akıllı telefon pazarının doygunluğa ulaşması Samsung’un satışlarının azalmasına neden oluyor. Üst üste üçüncü çeyrekte kârı azalan Güney Koreli şirketin 2014’ün ikinci çeyreğinde son iki yıllık sürecin en düşük kâr miktarını elde etmesi öngörülüyor.

Samsung’un bu gidişi tersine çevirmesi için ciddi adımlar atması gerekiyor. Heyecan yaratacak bir üst sınıf telefonu piyasaya sürmek de bu adımlar arasında sayılıyor. Apple’ın yeni iPhone 6 modellerinin yolda olduğu ve Samsung’un son gözde telefonu Galaxy S5’in istenen etkiyi yaratmadığı göz önüne alınınca bir sonraki adım Güney Koreli şirket için daha önemli hâle geliyor.

Yakında duyurulması beklenen Galaxy Note 4, Samsung’un derdine derman olacak gibi gözüküyor. Şirketin resmi Twitter hesaplarından biri aracılığıyla yapılan bir paylaşımda Galaxy Note 4’ün diğer akıllı telefonlarda bulunmayan önemli bir özellikle geleceği belirtiliyor ve güvenliğin Samsung’a özgü özelliklerle artırılabileceği ifade ediliyor. Tweet’e eşlik eden görselde telefon ekranındaki bir göz bulunuyor. Bu da akıllara Samsung Galaxy Note 4’ün göz tarama özelliğiyle birlikte gelmesi ihtimalini getiriyor.

Şu an için herhangi bir doğrulama gelmese de, göz tarayıcısına sahip Samsung Galaxy Note 4’ün piyasadaki en güvenli ve dikkat çekici telefonlardan biri olması fazlasıyla muhtemel gözüküyor. Samsung Galaxy Note 4’ün eylül ayının ilk günlerinde resmen duyurulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER