Teknoloji

Samsung tasarım deneylerine Galaxy Note 10’da da devam edebilir

samsung galaxy note 10 10e

Çentikler veya ekran üzerindeki kamera kesikleri, akıllı telefon dünyasının en önemli tartışma noktaları arasında bulunuyor. Bazıları hem çentiklerden hem de kesiklerden nefret ederken, bazıları da yeni dönemin dinamiklerine alışmış gibi görünüyor. Samsung farklı ekran tasarımlarıyla yaptığı denemelerle en uygun yolu bulmaya çalışıyor. Galaxy S10 ve Galaxy A serilerinde farklı yaklaşımları deneyen şirket, bu denemelerden vazgeçmeyecek gibi görünüyor. Samsung Galaxy Note 10 hakkındaki son haberler, telefonun uzun süre konuşulacak farklı tasarım unsurları taşıyabileceğini gösteriyor.

Kısa süre önce ortaya çıkan sızıntılardan birinde Samsung’un Galaxy Note 10’da kamera boşluğunu ekranın üst bölümünde ortaya yerleştirebileceği belirtilmişti. Bu sızıntının resmi olmayan bir tasarım konseptinden alınması, doğruluğu konusunda şüphelerin oluşmasına yol açmıştı. Samsung ürünleriyle ilgili isabetli öngörüleriyle tanınan ünlü duyumcu Ice Universe, bu iddianın doğru olabileceğini belirtti. Ice Universe’e göre, Galaxy Note 10’un kamera kesiği oldukça küçük olacak ve ekranın üst kısmında tam ortaya yerleştirilecek.

Samsung’un kamera kesiğini küçülterek ilgiyi azaltmayı amaçladığı söylenebilir. Ancak kamera kesiğini tam ortaya taşımak, bu amacın tam aksine hizmet edecek bir hamle gibi görünüyor. Kamera kesiğinin küçültülmesi, bu kesiğe güçlü bir lensin ve ekstra sensörlerin yerleştirilmesini de engelleyebilecek bir hamle olarak değerlendiriliyor.

Ice Universe’e göre, Samsung Galaxy Note 10 seleflerine kıyasla “daha agresif” bir kavisli ekran taşıyacak. Telefonun bu yıl düz ekranla gelmesini kimse beklemese de, kavisin artırılmasının ekran üzerindeki yazım ve çizim deneyimini nasıl etkileyeceği merak ediliyor. Samsung’un ikonik S Pen’den vazgeçebileceği de iddialar arasında bulunuyor. Bu iddiaların doğruluğunu görmek için ağustosa kadar sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER