Manşetler

Samsung Galaxy Note 10’a şimdiye kadarki en net bakış

samsung galaxy note 10 5g

Samsung Galaxy Note 10’un tanıtımı 7 Ağustos’ta gerçekleştirilecek. Bu telefon hakkında son zamanlarda epey fazla miktarda dedikodu ve sızıntı mevcut durumda. Böylelikle bir aydan az bir zaman sonra nelerle karşılaşacağımızı az çok biliyoruz. Ancak ilk kez müstakbel Galaxy Note 10’a çok detaylı bir bakış atma imkanı elde ediyoruz. Android telefona ait olduğu iddia edilen resmi fotoğraflar sızdı.

Fotoğraflar iki farklı kaynaktan paylaşıldı. Bunlar; WinFuture‘dan genellikle güvenilir sızıntılarıyla bildiğimiz Roland Quandt ve MySmartPrice sitesine katkıda bulunanlardan Ishan Agarwal. Anlayacağınız üzere, fotoğrafların doğruluğu konusunda fazla şüphe bulunmuyor. Görünen o ki, Samsung Galaxy Note 10’un sadece siyah renklisini değil, aynı zamanda Huawei P30 Pro’dan bildiğimiz parlak mavi-mor geçişli renk seçeneğini de üretmeyi hedefliyor.

Daha önceki dedikodulardan da bildiğimiz üzere, telefonun arkasında üçlü kamera dizisini açık biçimde görüyoruz. Epey ince ekran çerçevesi ve ekrandaki deliğe yerleştirilmiş kamera ön tarafta büyük bölümün ekrana bırakılmasını sağlıyor. 2019 model Samsung amiral gemisi telefonlar için bir klasik olan kavisli ekran camı Note 10’da da bulunacak gibi duruyor.

Galaxy Note 10’da bulunmayanlar da dikkat çekici

Fotoğraflarda olanlar kadar olmayanlar da dikkat çekiyor. Örneğin, fiziksel parmak izi okuyucusunu görmüyoruz. Bu da ekran içi parmak izi okuyucusu olacak demek. Ayrıca bu telefonun bir Galaxy Note telefonunda beklediğimizden bir tane daha az sayıda fiziksel tuşu var gibi görünüyor. Sağ kenarda herhangi bir fiziksel tuş görünmüyor. Normalde burada güç tuşu bulunuyordu. Acaba Samsung, güç tuşunu sol tarafa, ses tuşlarının altına taşıyıp Bixby tuşunu kaldırdı mı? Gereksiz Bixby tuşunun kaldırılması sevindirici olabilir, ancak bu durumda kullanıcıların yeni güç tuşunun yerine de alışmaları gerekecek.

Samsung’un 3.5mm kulaklık jakına da Note 10’da yer vermeyeceği söyleniyordu. Şirketin hâlâ kulaklık jakına bağlı kalması memnuniyet verici olsa da, bu girişin üst sınıf akıllı telefonlarda bulunmaması artık çok fazla rahatsız edici olmuyor. Ancak söz konusu özellikler olduğunda Allah ne verdiyse barındıran Note serisi telefonlar için bu bir sürpriz olur.

Bu arada Samsung’un Note 10’un daha büyük ekranlı bir versiyonunun olacağı da söyleniyor. Quandt, fotoğrafların küçük ekranlı versiyona ait olduğunu söylüyor. Bu telefonda 6.3 inç ekran bulunacak. Eğer dedikodular doğruysa, 6.75 inçlik devasa ekranlı Note 10 Pro da ağustos ayında tanıtılacak gibi görünüyor. Buna bir de 5G çeşidini ekleyebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER