Teknoloji

Galaxy Note 10 Samsung için yeni bir dönem başlatacak

samsung galaxy note 10

Samsung Galaxy Note 10 ve Note 10+‘a ait olduğu söylenen kılıf taslakları, söz konusu telefonlara ait olduğu iddia edilen görsellerle birlikte internete sızdı. Bu sızıntı, eğer doğruysa, Samsung hayranlarının en büyük korkularından birinin gerçeğe dönüşeceğini gösteriyor.

Güney Koreli şirket, uzun süredir Note serisi akıllı telefonlarındaki kulaklık jakını muhafaza etmek için direniyor. Ancak bu direniş, Note 10 ile birlikte sona erecek gibi görünüyor.

Samsung’un geçtiğimiz yıl tanıttığı Galaxy Note 9’da 3.5 mm. kulaklık jakına yer vermesi, pek çok kişi tarafından şaşırtıcı bir karar olarak değerlendirilmişti. Pek çok üreticinin aksi istikamette bir yol izleyen Samsung’un aynı çizgiyi Galaxy S10’da da koruması, şirketin kulaklık jakından asla vazgeçmeyeceğini düşündürmüştü.

Samsung’un bu hazırlığı, Note 10 almayı düşünenlerin kararını etkileyecek bir faktör olabilir. Kablosuz veya USB-C kulaklıklar giderek yaygınlaşsa da, pek çok kişi için standart kulaklıklardan vazgeçmek çok kolay olmuyor. Bunun da Note 10’un satışlarına görünür bir etki yapması muhtemel görünüyor.

İnternete sızan taslakların gerçek olmayabileceğini belirtmek gerekiyor. Ancak oldukça ikna gerçekçi görünen görseller, daha önceki sızıntılarda işaret edilen bilgilerle de örtüşüyor. Özellikle telefonun ön paneli, geçtiğimiz ay ortaya çıkan sızıntılardakiyle fazlasıyla benzer görünüyor.

Arka panele bakıldığında ise Samsung Galaxy Note 10 ve Note 10+ modelleri arasındaki somut farklardan biri göze çarpıyor. Note 10+’ta standart versiyondan farklı olarak Uçuş Süresi (ToF) sensörünün bulunduğu görülüyor.

Samsung Galaxy Note 10 sızıntısının doğru olup olmadığını görmek için 7 Ağustos‘ta gerçekleşecek tanıtım etkinliğine kadar sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER