Manşetler

Samsung Galaxy A7 (2018) üç arka kamerayla birlikte geliyor

samsung galaxy a7

Üç arka kameraya sahip akıllı telefonlar, önümüzdeki dönemde akıllı telefon pazarının yeni normali olacak gibi görünüyor. Samsung’un en yeni akıllı telefonu bu dönüşümün başladığını ortaya koyuyor. Hakkındaki dedikodular uzun süredir etrafta dolaşan 2018 model Samsung Galaxy A7, sonunda resmiyet kazandı. Akıllı telefonun en dikkat çekici yönü ise arkasında üç lensli bir kamera modülünün bulunması.

Yeni Galaxy A7’nin ana arka kamerası 24 megapiksel çözünürlüğe sahip. Bu kameraya eşlik eden ikinci lens ise 8 megapiksel çözünürlük ve 120 derece ultra geniş bir görüntüleme açısı sunuyor. Modüldeki üçüncü lens ise fotoğraflara derinlik efekti ekleme görevini üstleniyor. Üç kamera da Samsung’un Intelligent Scene Optimizer (Akıllı Sahne Optimizasyonu) teknolojisinden yararlanıyor. Söz konusu teknoloji, kullanıcının yakaladığı kareye göre kontrast, parlaklık ve renk optimizasyonu ayarlarını yaparak görüntü kalitesini yukarıya çekiyor.

Samsung Galaxy A7 (2018), ön kamera bakımından da oldukça güçlü. Akıllı telefonda bulunan 24 megapiksel çözünürlüklü ön kameraya ayarlanabilir LED flaş eşlik ediyor. Selfie Odağı efekti ise kullanıcıların portre modunda özçekimler yapmasını mümkün kılıyor. Pro ışık modu, AR emojileri ve etiketler de ön kameranın sundukları arasında bulunuyor.

Yeni Samsung Galaxy A7, 6 inç büyüklüğünde bir Super AMOLED ekrana sahip. Söz konusu ekran 2220 x 1080 piksel çözünürlük sunuyor. Bunun orta segmentte konumlanan bir cihaz için iyi bir ekran olduğunu belirtmek gerekiyor. Sekiz çekirdekli 2.2 GHz işlemciye (muhtemelen Exynos) 4 veya 6 GB RAM eşlik ediyor. Maksimum dahili depolama alanı seçeneğinin 128 GB olduğu ve bu alanın microSD kart ile genişletilebileceği ifade edildi. Samsung RAM ve dahili depolama alanı seçeneklerinin pazardan pazara farklılık gösterebileceğini belirtmeyi ihmal etmedi.

2018 model Samsung Galaxy A7’de parmak izi tarayıcısı akıllı telefonun kenarına taşınıyor. Dolby Atmos ses teknolojisini destekleyen telefon için siyah, mavi, altın ve pembe renk seçenekleri sunuluyor.

Samsung Galaxy A7 (2018), fotoğraf yetenekleri gelişmiş bir telefon arayanları hedefliyor gibi görünüyor. Akıllı telefonun fiyat etiketinde yazacak rakam ise şu an için bilinmiyor. Samsung yeni akıllı telefonuyla ilgili detayları 11 Ekim’de düzenleyeceği Galaxy etkinliğinde kamuoyuyla paylaşacağını belirtti. Galaxy A9 Pro‘nun yıldızı olmasının beklendiği etkinlik, Malezya’da gerçekleştirilecek ve Türkiye saatiyle 12:00’da başlayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER