Teknoloji

Samsung Galaxy A9 Pro ile ilk kez Snapdragon 710 kullanabilir

samsung galaxy a9 pro

Samsung Galaxy A9 Pro, büyük ihtimalle Samsung’un 11 Ekim’de düzenleyeceği etkinlikte görücüye çıkacak. Dört arka kamera taşıması beklenen akıllı telefonun Samsung’un orta segmente yönelik Galaxy A serisi için yeni bir dönemi başlatması öngörülüyor. Ancak iddialara göre, Galaxy A9 Pro‘nun ilk olduğu alanlar sadece arka kamera sayısıyla sınırlı kalmayacak.

Galaxy A9 Pro’nun dört arka kamera taşımasının yanı sıra Qualcomm Snapdragon 710 yonga setinin kullanılacağı ilk Samsung markalı telefon olacağı söyleniyor. Bu söylenti, akıllı telefonun mevcut Galaxy A8 ve Galaxy A8+‘ın üstünde bir noktada konumlandırılacağını düşündürüyor.

Samsung Galaxy A9 Pro ile ilgili olarak ortada hâli hazırda bir tasarım sızıntısı bulunmuyor. Ancak kaynaklardan gelen bilgiye göre, şirket Galaxy A9 Star modelini hatırlatan bir tasarım üzerinde çalışıyor. Bu da akıllı telefonun arka kamera modülünün sol üst köşeye dikey olarak yerleştirileceğini düşündürüyor. Kare şeklindeki parmak izi tarayıcısının da yine arka panelde bulunması bekleniyor. Arka panel tasarımı farklı olacağa benzeyen Galaxy A9 Pro‘nun ön panelinin ise Sonsuz Ekran taşıyan diğer Samsung telefonlarına yakın olması öngörülüyor.

Samsung Galaxy A9 Pro ile ilgili detayları öğrenmek için 11 Ekim’i beklemek gerekiyor. Dört arka kamera taşıması öngörülen telefonun üç arka kamerayla gelmesine kesin gözüyle bakılan Huawei Mate 20 ve Mate 20 Pro ile karşılaştırılması sürpriz olmayacaktır. Ancak bu noktada Huawei’nin Mate serisini daha üst segmentte konumlandırdığını unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER