Teknoloji

2017 model Samsung Galaxy A5 ve A7 yeni kamera özellikleri kazanıyor

samsung galaxy a5Samsung Galaxy A serisinin yeni üyelerini tanıtmaya 2017’nin sonlarında başlamıştı. Yeni yılla birlikte diğer yeni üyelerin de tanıtılması beklense de, Güney Koreli şirket hâlâ 2017 model seçenekler üzerinde çalışmayı sürdürüyor. 2017 model Samsung Galaxy A5 ve A7 için hazırlanan son güncelleme, kamera odaklı çeşitli yenilikleri kullanıcılara sunuyor.

Söz konusu yenilikler arasında “Selfie odağı” olarak adlandırılan özellik öne çıkıyor. Ön kameraya eklenen bu yeni özellik sayesinde kullanıcıların özçekimlerinde odaklama yapması için ekrana dokunmasına gerek kalmayacak. Odak ayarlandığında arka planın bir nebze bulanıklaştırılması ve fotoğraflara Bokeh efektinin etkilenmesi de güncellemenin getirdiği yenilikler arasında bulunuyor.

Yeni modu deneyenler ışık koşulları iyiyken alınan sonuçların da kaliteli olduğunu, ancak düşük ışıkta bu kalitenin korunamadığını belirtiyor. Her şeye rağmen, bunun 2017 model Galaxy A kullanıcılarını sevindirecek bir özellik olduğu söylenebilir.

Güncelleme, görüntü işleme yazılımını da biraz daha iyileştiriyor. Ten renginin düzeltilmesi için sunulan yeni seçenekler de sunulan araçlar arasında bulunuyor. Bu özelliğe ön kamerayla birlikte arayüzde görülen “güzelleştirme” ikonu üzerinden erişilebiliyor.

Samsung Galaxy A5 ve A7 (2017) artırılmış gerçeklik özellikleri de kazanıyor

2017 model Samsung Galaxy A5 ve A7’nin arka kameraları, yayınlanan güncellemeyle bazı artırılmış gerçeklik özellikleri de kazandı. Artırılmış gerçeklik paketinde çeşitli çıkartma ve pullar da yer alıyor. Aralık ayı güvenlik yaması da güncellemeyle birlikte sunuluyor. Ancak bazı ülkelerde kasım ayı güvenlik güncellemesi kullanıcılara ulaştırılıyor.

İLGİLİ HABERLER