Teknoloji

Samsung Galaxy A41 tanıtıldı: 6.1 inç ekran, üç arka kamera

samsung galaxy a41 42 android 11

Samsung Galaxy A41 hakkındaki dedikodu ve sızıntılar yılın ilk günlerinden bu yana etrafta dolaşıyordu. Güney Koreli şirketin orta segment kadrosunun en yeni üyesi olan Galaxy A41 sonunda resmen gözler önüne çıktı. Duyurusu Japonya’da yapılan telefon önümüzdeki haziran ayı itibarıyla bu ülkede raflardaki yerini alacak.

Galaxy A41, Galaxy A40’ın teknik kadrosunun üzerine önemli eklemeler yapıyor. Akıllı telefonda 6.1 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü Super AMOLED ekran bulunuyor. Bu ekranın üzerindeki damla çentik, 25 megapiksel çözünürlüklü kameraya ev sahipliği yapıyor. Parmak izi tarayıcısı da ekranın içine yerleştirilmiş.

Samsung, Galaxy A serisinin yeni üyelerinde arka kamera sistemini genellikle sol üst köşedeki dikdörtgen modülün içine yerleştirmişti. Galaxy A41’de ise üç arka kamera dikey biçimde sıralanıyor. 48 megapiksel çözünürlüklü ana arka kameraya 8 megapiksel çözünürlüklü ultra geniş açılı sensör ve 5 megapiksel derinlik sensörü eşlik ediyor.

Samsung Galaxy A41 Helio P65 işlemci taşıyor

Galaxy A41’in kalbinde Helio P65 işlemci bulunuyor. Bu işlemciyi 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı destekliyor. Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 3500 mAh kapasiteli pili sağlıyor. Bu pil 15W şarj hızı desteğine sahip. IP68 suya ve toza dayanıklılık sertifikasına sahip olan Galaxy A41’in kutusundan Android 10 ve Samsung’un One UI 2.0 kullanıcı arayüzüyle çıkma ihtimali oldukça yüksek görünüyor.

samsung galaxy a41

Samsung Galaxy A41 için siyah, beyaz ve mavi olmak üzere üç renk seçeneği bulunuyor. Akıllı telefonun diğer ülkelerde ne zaman çıkacağı ve fiyatı konusunda ise şimdilik bilgi verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER