Teknoloji

Samsung Galaxy A13 5G ve A03S ile uygun fiyatlı cihaz arayanlara yeni seçenekler sunuyor

Samsung’un Galaxy A serisine yeni üyeler eklemeye hazırlandığına dair haberler bir süredir etrafta dolaşıyordu. Gelişi konuşulan cihazlardan ikisi sonunda gözler önüne çıktı. Samsung Galaxy A13 5G ve A03S modellerini gözler önüne çıkardı.

Galaxy A13 5G’de 6.5 inç büyüklüğünde HD+ çözünürlüklü Sonsuz-V ekran bulunuyor. Bu ekranın yenileme hızı 90 Hz. MediaTek Dimensity 700 işlemciye sahip telefon, bu sayede çoklu görevde ve oyun performansında A12’ye kıyasla daha iyi bir iş çıkaracak gibi görünüyor. 4G uyumlu bir telefon olan A12’de 2018 model bir işlemci bulunuyordu.

Galaxy A13 5G’nin arkasında üçlü bir kamera sistemi mevcut. Burada ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. Makro kamera ve derinlik sensörü de sistemi tamamlıyor.

Samsung Galaxy A13 5G için tek depolama alanı seçeneği 64 GB. Ancak microSD kart desteğiyle depolama alanının üzerine 1 TB daha eklenebiliyor. Samsung’dan telefonun RAM kapasitesi konusunda ise net bir bilgi verilmiş değil. A12’de 3 GB olan RAM kapasitesinin artırılması sürpriz olmayacaktır. 3.5 mm. kulaklık jakı, NFC desteği, 5000 mAh ve kenara entegre parmak izi tarayıcı telefonun özellikleri arasında yer alıyor.

samsung galaxy a13 5gSamsung’un tanıttığı bir diğer telefon olan Galaxy A03S hakkında da pek fazla detay paylaşılmadı. Akıllı telefonun 2022’de raflarda olacağı ve ABD’de 159.99 dolar karşılığında satılacağı belirtildi. Basın açıklamasında daha uzun ömürlü pil, üçlü kamera sistemi ve parmak izi tarayıcısından bahsediliyor. Telefonun iyileştirilmiş bir işlemci ve baz model için 32 GB depolama alanıyla gelmesi muhtemel görünüyor. Samsung’un A03S’e dair detayları CES 2022’de açıklaması bekleniyor.

Samsung’un yeni telefonlarının ikisi de kutularından Android 11 ile çıkacak. Bu cihazların dört yıl boyunca güvenlik güncellemesi alıp almayacağı ise belirsizliğini koruyor.

Samsung Galaxy A13 5G, ABD’de 249.99 dolar karşılığında satılacak. Telefon 3 Aralık itibarıyla raflardaki yerini alacak. A13 5G, ABD’de ilk olarak mobil operatör AT&T tarafından çevrimiçi ortamda satılacak. 2022’nin ocak ayı itibarıyla telefonu başka mecralarda bulmak mümkün olacak. A03S de yine önümüzdeki ay satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER