Teknoloji

Samsung Exynos W920 duyuruldu, şirketin yeni akıllı saatleriyle gelecek

samsung galaxy watch 3 inceleme 4

Samsung, akıllı saatler ve diğer giyilebilir cihazlar için tasarladığı yeni bir işlemci olan Exynos W920 için duyuruyu yaptı. Şirket, bunun 5 nm mimarisi üzerine inşa edilen dünyanın ilk giyilebilir özel çipi olduğunu ve performansın ve verimliliğin artırılmasına yardımcı olacağını söylüyor.

Exynos 920, iki Cortex-A55 çekirdeğine ve bir Mali-G68 GPU’ya sahip. Kafanızda bir resmin oluşması için, Qualcomm’un üst düzey Snapdragon 888’inin, düşük güç gerektiren görevler için kullanılan dört Cortex-A55 çekirdeğine sahip olduğunu söyleyebiliriz. Samsung, önceki giyilebilir ürün çipine göre yüzde 20 daha iyi CPU performansı ve on kat daha iyi GPU performansı vadediyor. W920, güç tüketimini daha da azaltan, her zaman açık bir ekranı çalıştırmaya odaklanan bir Cortex-M55 işlemci de içeriyor.

Bu çipin son tüketicilere sunulan bir cihazda kullanıldığını görmek için muhtemelen çok fazla beklememiz gerekmeyecek. Samsung, Exynos W920’nin Samsung’un Google ile ortaklaşa oluşturduğu yeni bir birleşik giyilebilir platformu desteklediğini ve ilk olarak yakında çıkacak olan Galaxy Watch modelinde yer alacağını açıkça söylüyor.

Bu model, büyük ölçüde sızdırılmış Galaxy Watch 4 serisidir. Bu serinin yarın Samsung’un internet üzerinden yayınlayacağı Unpacked etkinliğinde resmi olarak tanıtılmasını bekliyoruz. Samsung’un da belirttiği gibi şirket, Tizen ve Wear OS’i birleştiren yeni akıllı saat yazılımı için Google ile birlikte çalışıyor ve artık bu platformun yeni donanımlarda da çalışacağını biliyoruz. Wear OS saatlerinde performans uzun süredir bir sorun olduğu için Exynos W920 ile birlikte gelen ilerlemeleri olumlu olarak değerlendirebiliriz.

İLGİLİ HABERLER