Teknoloji

Galaxy Watch 4 Classic ve Galaxy Watch 4’ün detayları netleşiyor

galaxy watch 4 classic

Samsung yeni nesil akıllı saatlerini 11 Ağustos’ta tanıtacak. Yeni saatlerdeki en büyük değişiklik Tizen’den One UI arayüzüyle desteklenmiş Wear OS’e geçiş olacak. Şirket isimlendirme yaklaşımında da değişikliğe gidiyor. Sportif modele Galaxy Watch 4 adını verecek olan Samsung, dönen çerçeveli modeli Galaxy Watch 4 Classic ismiyle kullanıcıların karşısına çıkaracak.

Her iki saat için de sızıntılar uzun süredir etrafta dolaşıyor. Ancak WinFuture sitesinde yayınlanan bir haber, saatlere dair tüm bilinenleri bir araya topluyor. Classic modelde 42 ve 46 mm. kadran seçenekleri sunacak olan Samsung, standart modelde ise 40 ve 44 mm. seçeneklerine yer verecek. Küçük kadranlı modellerde 1.19 inç olan ekran büyüklüğü, büyük kadranlı seçeneklerde ise 1.36 inçe çıkacak. Kasa büyüklüğündeki farklılık dönen çerçeveden kaynaklanıyor.

İki saat kullanılan materyallerle de birbirlerinden ayrılıyor. Classic model paslanmaz çelik bir kasaya sahip olacak. Standart Galaxy Watch 4 ise alüminyum kasayla gelecek. Her iki model de IP68 suya ve toza karşı dayanıklılık sertifikası taşıyacak. MIL-STD-810G testinden geçen saatler, suyun altında 5 ATM basıncına kadar çalışacak. Her iki saatin ekranları da Gorilla Glass DX camla korunacak.

Saatlerin Super AMOLED panelleri 450 x 450 piksel çözünürlük sunacak. Her iki saat de kullanıcılarına 7 günlük bir pil ömrü vadediyor. Galaxy Watch 4 Classic ve Watch 4 ile kandaki oksijen seviyesini ölçmek ve EKG çekmek mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER