Teknoloji

Samsung eski Acer CEO’sunun peşinde

Samsung’un eski Acer CEO’su Gianfranco Lanci’nin peşinde olduğu konuşuluyor. Aslında Samsung bu konuda yalnız değil, çünkü DigiTimes’ın haberine göre hem Samsung hem de Dell, Lanci’yi kendi safına çekmeye çalışıyor. Lanci’nin Avrupa dizüstü bilgisayar pazarına dair derin bilgi ve tecrübesi O’nu çekici hâle getiriyor.

Lanci geçtiğimiz mart ayında Acer yönetim kuruluyla yaşadığı anlaşmazlıklar nedeniyle görevinden ayrılmıştı. Samsung Lanci’nin tecrübelerini Avrupa satış kanallarına aktarmayı, bunun yanı sıra dizüstü bilgisayar üretim süreciyle ilgili bilgilerinden de yararlanmayı hedefliyor. Her ne kadar Samsung cep telefonu pazarında Nokia’nın arkasından ikinci olsa ve üstelik birinciyle aradaki farkı fazlasıyla kapatmış olsa da, şirket dizüstü bilgisayar pazarında sadece yedinci sıraya kadar çıkabilmiş durumda. IDC’nin rakamlarına göre şirket 2010 yılında dünya genelinde 9.9 milyon adet dizüstü bilgisayar satışı gerçekleştirmiş.

Avrupa özeline baktığımızda, Samsung’un burada mobil operatörlerle netbook’lar için dağıtım ortaklıkları yapması O’nu bu kıtada altıncı sıraya çıkarmayı başarmış. Netbook’ların ilgi kaybetmeye başlamasıyla birlikte Samsung tablet ve dizüstü bilgisayar işlerine ivme kazandırmak için dıştan yardım almayı düşünmüş olmalı.

Lanci’nin Acer yönetim kuruluyla genel stratejinin mobil cihazlar üzerine kurulması konusunda ayrılığa düştüğü için ayrıldığı düşünülüyor. Halefi Jim Wong, göreve geldiğinde tablet ve diğer mobil ürünlere daha dikkatli bir yaklaşım sergileyeceğini belirtmişti.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER