Teknoloji

Samsung’un yeni uzaktan kumandası radyo dalgaları kullanarak şarj olabiliyor

samsung eco remote ces 2022
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

CES her zaman şirketlerin çevresel nedenlere olan bağlılıklarını yineledikleri ve en yeni, daha verimli ürünlerini ve ambalajlarını ilan ettikleri bir ortam olmuştur. 2021 model TV’leri için Samsung, güneş enerjili uzaktan kumandası Eco Remote’u tanıtmıştı. Şirket şimdiyse oldukça büyüleyici bir numarayla gelen yeni bir sürümle tekrar geri döndü.

Önceki Eco Remote gibi, bu uzaktan kumanda da güneş enerjisiyle şarj edilebilir, ancak Samsung ayrıca yönlendiricilerin radyo dalgalarını toplayarak ve onları enerjiye dönüştürerek uzaktan kumandanın şarjını korumasına izin veren RF toplama yetenekleri ekledi. Bunu pek çok cihazda göremezsiniz, çoğunlukla gerçekten yalnızca düşük güçle çalışan cihazlar için pratik bir çözümdür. Ancak uzaktan kumandalar da kesinlikle bu kategoriye girer.

Yeni RF toplama seçeneğinin yanı sıra Eco Remote, hem dış mekan hem de iç mekan ışığıyla şarj edilebilir. Daha hızlı bir şarj için USB-C üzerinden şarj da kullanılabilir. Samsung, bu yıl uzaktan kumandanın beyaz renkli bir versiyonunu da tanıttı. Bunun The Frame, Serif ve Sero gibi yaşam tarzı TV’lerini daha iyi tamamlayacağını söylüyor.

İlk uzaktan kumandada olduğu gibi, buradaki amaç AAA pilleri çıkarıp atmaktır. Samsung daha önce, güneş enerjisiyle çalışan uzaktan kumandalara geçmenin yedi yıl boyunca 99 milyon pilin bitmesini önleyebileceği öngörüsünde bulunmuştu. Ayrıca şirket, uzaktan kumanda sarsıldığında oluşan kinetik enerjiden yararlanmak ve mikrofon sesleri aldığında oluşturulan titreşim enerjisini kullanmak gibi dahili pili kendi kendine şarj etmenin başka yollarını da araştırmıştı. Ancak bu sefer, Samsung Eco Remote kumandayı ihtiyaç duyduğunuzda çalışır durumda tutmanın başka bir yolu olarak RF teknolojisinden de yararlanmaya karar verdi.

İLGİLİ HABERLER