Bilim

2021 Samsung TV’ler için güneş enerjili Eco Remote uzaktan kumanda

samsung eco remote kumanda

Samsung CES 2021 öncesinde gerçekleştirdiği online etkinlikte, aralarında Nano QLED, Micro LED ve Lifestyle TV modellerinin olduğu 2021 model TV’lerini sergiledi. Bu arada yeni TV’lerindeki çevre dostu yaklaşımları ve yenilikçi özellikleri de paylaştı. İlgi çekici yeniliklerin arasında güneş enerjisiyle şarj edilen Eco Remote uzaktan kumanda bulunuyor.

Şirketin geliştirdiği ve ilk kez kullanılacak bir teknoloji olarak, 2021 yılında Samsung TV’lerde iç mekân ışığı, dış mekân ışığı ya da USB yoluyla yeniden şarj edilebilir olan güneş enerjili uzaktan kumanda kullanılacak. Şirketin belirttiğine göre bu sayede, önümüzdeki 7 yıl içinde 99 milyon AAA sınıf pil atığı önlenmiş olacak. Bu kumandaların üretiminde, Samsung geri dönüştürülebilir plastik şişelerin kullanıldığı yeni bir üretim sürecini devreye soktu ve kumandalarda geri dönüşümün kullanım oranı yüzde 24 olarak gerçekleşti.

Buna ek olarak Samsung, televizyon üretiminde, karbon ayak izini genel ve sistematik olarak azaltmanın yollarını arayacak. Şirket ayrıca, tüketicilerin enerji maliyetlerini azaltmanın ve tüm TV serilerinde daha yüksek miktarda geri dönüştürülmüş malzeme kullanmanın yollarını da araştıracak.

Öte yandan Güney Koreli şirket, tüketicilerinden gelen geri bildirimleri de dikkate alarak, 2021 yılına ait tüm Lifestyle TV’lerde ve 2021 yılına ait Neo QLED TV serilerinin büyük kısmında, daha önce ödül aldığı “Çevre Dostu Ambalaj” tasarımını kullanacak. Bu sürdürülebilir çözümle birlikte, her yıl yaklaşık 200 bin tona yakın oluklu mukavva kutunun yeniden değerlendirilmiş olacağını söylüyor. “Çevre Dostu Ambalajlar”ın üzerindeki yazılar ve görseller en aza indirilirken TV ambalajlarında geleneksel olarak kullanılan yağ bazlı renkli baskı mürekkeplerinin kullanımı sonlandırılarak, atık oranı azaltılacak.

2021 Samsung TV’lerde erişilebilirlik özellikleri

2021 QLED ve Neo QLED modellerinde artık tümüyle mevcut olan 2021 Samsung erişilebilir özellikleri, daha fazla kullanıcının TV deneyimini ev rahatlığında yaşayabilmesi için en son teknolojik gelişmelerle birlikte yapay zekâ teknolojisini de kullanıyor. 2021 serisi, Caption Moving, İşaret Dili Yakınlaştırma ve Çoklu Ses Çıkışı gibi yeni özelliklerle birlikte işitme veya görme engelli kullanıcıların ihtiyaç ve tercihleri doğrultusunda izleme deneyimlerini iyileştirebilmelerini sağlıyor. 2022 yılına kadar, Samsung Sesli Rehber özelliğinin kapsamını genişletmeyi de hedefliyor. Bu özellik, işitme veya görme engelli bireylere rehberlik edecek. Samsung ayrıca önümüzdeki yıllarda Samsung TV’lerin erişilebilirliğini daha da yükseltmek amacıyla, yeni yapay zekâ destekli özellikler geliştirmeye de devam edeceğini kaydetti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER