Eğlence

Samsung TV modelleri için NFT desteği sunmaya başlıyor

samsung tv 2022 nft

Bir akıllı telefon veya dizüstü bilgisayar ekranında NFT’lere, yani takas edilemeyen dijital eserlere bakmak sorun değil, ancak Samsung, bunlara daha büyük ekranda bakma ve herkese yüksek para saydıkları dijital sanat NFT’lerinin hakkını verme imkanı sunuyor. Şirket 2022 TV serisi itibarıyla NFT’ler için kapsamlı destek planladığını söyledi.

Şirket konuyla ilgili basın açıklamasında, “NFT’lere olan talebin artmasıyla, günümüzün parçalı görüntüleme ve satın alma ortamına bir çözüm ihtiyacı hiç bu kadar büyük olmamıştı.” dedi. “2022’de Samsung, dünyanın ilk TV ekran tabanlı NFT gezgini ve pazar yeri koleksiyonunu tanıtıyor. Bu, en sevdiğiniz sanat eserlerine göz atmanıza, satın almanıza ve tek bir yerde görüntülemenize olanak tanıyan çığır açan bir platform.”

Samsung’a göre, yukarıda ekran görüntüsünü gördüğünüz bu platform, içerik oluşturucuların “sanatlarını dünyayla paylaşmasına” ve muhtemel alıcıların NFT’leri satın almadan önce ön izlemesine, NFT’nin geçmişi ve blok zinciri meta verisi hakkında bilgi almasına izin verecek.

Samsung 2022 TV modellerinde televizyonlarında NFT’leri görüntülemeye gelince ayrıntılara dikkat ediyor. TV’lerdeki akıllı bir kalibrasyon özelliği, ekran ayarlarını otomatik olarak NFT yapımcısının önceden ayarlanmış değerlerine göre düzenleyecek. Böylece yapımcı işinin orijinaline yakın görüntü kalitesiyle kusursuz göründüğü konusunda rahat edecek. Dolby Vision veya Netflix Calibrated Mode gibi teknolojiler NFT’lerde de iş görecek.

2022 model Samsung TV ürünleri önümüzdeki aylarda satılmaya başladığında, NFT platformuyla ilgili daha fazla ayrıntı gelecektir. Bugünkü haberlerle Samsung, NFT’leri bu kadar önemli ölçüde destekleyen ilk büyük TV üreticisi oldu. Bu, TV ve platform sağlayıcıları için NFT tarafında yeni bir dönemin de başlangıcı olabilir.

İLGİLİ HABERLER