Manşetler

Samsung 2022 TV modelleri yeni yazılım özellikleri ile geliyor

samsung tv ces 2022
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, Mini LED teknolojisine sahip ilk TV’lerini CES 2021’de tanıtmıştı. Bunlar, çok yüksek fiyatlı The Wall’ı saymazsak, şirketin şimdiye kadar ürettiği belki de en iyi ürünler arasında yer aldı. Bu yıl ise Samsung farklı bir yaklaşım seçiyor. Şirket donanımda daha küçük adımlar atıyor ve dikkatinin çoğunu yazılımı iyileştirmeye ve yeni özelliklere veriyor.

Samsung’un 2022 model TV’leri şirketin Tizen işletim sistemini çalıştırmaya devam edecek, ancak şimdi bunlar, şirketin deyimiyle “TV’lerin geleceği için vizyonunun bir kanıtı” olarak tanımlanan tamamen yenilenmiş bir ana ekranla gelecek. Yeni kullanıcı deneyiminin ilk kısmı, Samsung’un Medya Ekranı dediği alan oluyor. Bu, “herhangi bir sağlayıcıdan” içeriği toplayan bir izleme bölümü ile tüm akış hizmeti içeriğini tek, göz atması kolay bir yere koyacak. Tabii ki kişiselleştirilmiş öneriler de olacak.

Bu, Google TV’ye ve Apple TV uygulamasına çok benziyor. Herkes, izlemek istediği filmleri, dizileri veya programları oynatmak için akış uygulamalarına tek tek bakmak yerine ana ekran biçiminde bir sayfaya bakmak ister. Akış hizmetleri bu stratejiyi her zaman sevmez; özellikle Netflix’in, içeriğini başkalarının seçmesine izin verme konusunda geride durmaya yönelik bir geçmişi vardır ve sonuç olarak ne Google TV’ye ne de Apple TV uygulamasına katılmaz.

samsung 2022 tv smart hub

Samsung’un 2022 model TV’lerinde Watch Together, yani Birlikte İzle adlı bir bölüm var. Samsung, “arkadaşlarınız ve ailenizle canlı ve akışlı içeriği uzaktan deneyimlemek için dünyanın ilk TV tabanlı platformu” olduğunu iddia ettiği özelliğini sunarak çoklu görüntüleme özelliğini genişletiyor. İzlediğiniz kişilerle görüntülü sohbet için bir USB video kamera bağlayabilir veya hatta bir akıllı telefon veya tabletin kamerasını kullanabilirsiniz.

Öte yandan NFT’ler Samsung TV’lerle birlikte oturma odasına geliyor. Samsung, ağırlığını önemli ölçüde NFT’lerin arkasına koyan ilk büyük TV üreticisi oluyor. Şirket, en sevdiğiniz sanat eserlerine tek bir yerde göz atmanıza, satın almanıza ve sergilemenize olanak tanıyan çığır açan bir platform sağlayacağını söylüyor.

Samsung MicroLED TV modelleri yeni ekran büyüklükleriyle geliyor

Samsung, birkaç yıl önce The Wall adıyla piyasaya çıkan MicroLED ekranlarının yeni modellerini üretiyor. 2022 için şirket, MicroLED ekranların bundan böyle “çerçevesiz” olduğunu söylüyor. Her zaman olduğu gibi, modüler panel teknolojisi, son derece zengin müşterilerin, durumları için en uygun ekran boyutunu yapılandırmasına olanak tanıyor. 178 inçlik devasa bir değere çıkmak mümkün oluyor.

samsung ces 2022 tv micro led

Özel işlerin yanı sıra Samsung, 99 ve 110 inç boyutlarında önceden yapılandırılmış MicroLED TV modelleri de sunuyor. 2022 için şirket, bu ürün grubuna 89 inçlik bir MicroLED TV ekliyor. Henüz bir fiyatlandırma bilgisi yok, ancak MicroLED’in piyasadaki en güzel, en büyük OLED’lerden bile daha pahalıya mal olmaya devam etmesini bekleyebilirsiniz.

Bir hatırlatma yapacak olursak MicroLED, OLED ile birçok özelliği paylaşıyor, mikroskobik LED’ler kendiliğinden yayılan, piksel düzeyinde ışık kontrolü sağlıyor. Ancak OLED ile aynı olumsuz taraflarla gelmiyor. Örneğin bir panelin ömrünü sınırlayabilen veya potansiyel olarak yol açabilecek “organik” kısım veya yanma potansiyeli gibi… Fiyatlar düşerse OLED’i geçebilir, ancak 2022 kesinlikle bunun gerçekleştiği bir yıl olmayacak.

Samsung Mini LED TV modelleri şimdi daha parlak

2022, Samsung’un “Neo QLED” serisinin bir parçası olarak Mini LED 8K ve 4K TV’leri sunduğu ikinci yıl olacağından, şirket ciddi donanım değişiklikleri yapmıyor. Aslında bu da  gerekmiyor, çünkü geçen yılki ürünler kontrast, siyah seviyeleri ve oyun performansında önemli bir artışı temsil ediyordu. Samsung, 2022 modelleri için parlaklık ölçeğini 12 bitten 14 bit arka ışığa yükselterek önemli ölçüde daha doğru parlaklık sağladığını söyledi. Şirket buna 14 bit HDR Eşleme diyor. Ve TV’ler artık bir sahneyi analiz etmek ve ön plandaki konuyu arka plandan daha iyi ayırmak için yapay zekâ kullanıyor ve bu, daha büyük bir derinlik hissi yaratıyor.

Ek olarak, yapay zekâ parıldamaları azaltmak, parlaklığı ve kontrastı artırmak için birçok arka ışık karartma bölgesi ile uyarlanabilir “ışık şekilleri” oluşturmaya yardımcı oluyor. Samsung, 14 bit HDR Eşleme ile birleştiğinde, bunun geçen yılki Neo QLED TV’lerde çok belirgin olmayan ayrıntıları ortaya çıkaracağını söylüyor.

samsung neo qled tv ces 2022

Ne yazık ki, Samsung 2022 TV modellerinde de Dolby Vision desteğini benimsemiyor.

PC oyuncu kitlesi için Samsung, 2022 model TV serisinin belirli modellerinin 120 Hz’den 144 Hz’ye kadar değişken yenileme hızlarına sahip olacağını ve AMD’nin FreeSync Premium Pro teknolojisini destekleyen ilk TV’ler arasında olacağını söylüyor. Üst düzey TV’lerdeki tüm HDMI bağlantı noktaları 2.1 olacak ve 4K 120Hz’i destekleyecek.

Hepsinden önemlisi şirket, yazılım geliştirmelerinin bir başka parçası olarak bu yılki TV’lere yeni ve daha kapsamlı bir Oyun Merkezi ekliyor. Geçen yılki modellerde Samsung, bir oyunun FPS’sini görmenize veya önemli yeni nesil oyun ayarlarını hızlı bir şekilde ayarlamanıza izin veren bir oyun çubuğuna sahipti, ancak yeni merkez daha da ileri gidiyor. Hem konsol hem de bulut oyunları için hepsi bir arada bir alan olmayı hedefliyor.

Üst düzey TV’ler, Aktif Ses Yükseltici, Nesne İzleme Sesi (sesin aslında ekrandan geliyormuş gibi görünmesi için) ve otomatik kalibrasyon için SpaceFit Sound gibi bir dizi ses özelliği ile birlikte geliyor. Ancak her zaman olduğu gibi Samsung 2022 TV modellerini çeşitli soundbar’lar ve diğer ev sinema sistemleriyle eşleştirmenizi tercih ediyor. CES 2022’de de buna dair yeni ürünlerini tanıtıyor.

İLGİLİ HABERLER