Teknoloji

Samsung Chrome OS işletim sistemli yeni bir tablet üzerinde çalışıyor

samsung chrome osSamsung’un bugüne kadar piyasaya sürdüğü Chromebook’lar pek büyük başarıya ulaşmadı. Ancak bu durum şirketin Google’ın Chrome OS platformuna yönelik planlarından vazgeçtiği anlamına gelmiyor. Chrome Unboxed sitesinde yer alan habere göre, Samsung Chrome OS işletim sistemli bir tablet üzerinde çalışıyor.

Kasım ayında ortaya çıkan ipuçlarını takip eden Chrome Unboxed, kod referansları aracılığıyla “Natulius” adıyla anılan ve ekranı ile klavyesi birbirinden ayrılabilen tabletin varlığını doğruladı. Ortaya çıkan ilk bilgiler, Natulius’un Chrome OS ile çalışan bir Galaxy Book’tan daha fazlası olabileceğini gösteriyor.

Galaxy Book’un Windows versiyonu gibi yedinci nesil Intel Core işlemci barındıracağı görülen Natulius, kamerasıyla fark yaratabilir. Sızan koda göre, cihazda LG G6 gibi telefonlarda da kullanılan Sony IMX258 kamera sensörü bulunacak. Bugüne kadar piyasaya çıkan Chromebook’ların büyük kısmında 720p çözünürlüklü kameralar bulunuyor. Dolayısıyla Samsung’un Natulius ile Chromebook ekosistemine farklı bir soluk kazandıracağı söylenebilir.

Samsung Chrome OS tabletini ne zaman tanıtacak?

Diğer ipuçları henüz sınırlı olsa da, çıkarılabilir tasarımın varlığı ekran boyutunun 12 inç veya altında olacağını düşündürüyor. Yakında başlayacak olan CES 2018 Samsung Chrome OS tabletin gün yüzüne çıkışı için uygun bir sahne gibi görünse de, henüz bu konuda da somut bir işaret bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER