Teknoloji

Samsung büyük ekranlı tableti Galaxy View’ın yenisini getiriyor

samsung galaxy view 2

Samsung bir zamanlar Galaxy View adını taşıyan, büyük ekranlı bir tablet çıkarmıştı. Akıllı ekranlardan daha önce gelmiş olan bu cihaz, aslına bakarsanız erken öten horoz misali bir ürün niteliğini taşıyordu. ABD’de satışa çıkan Galaxy View fazla ilgi görmemişti. Ancak bu durum Samsung ve Amerikan telekom operatörü AT&T’nin Galaxy View 2 modelini çıkarma konusundaki cesaretini kırmadı.

Galaxy View 2, selefinden biraz daha küçük. Ekran büyüklüğü 18.4 inçten 17.5 inç seviyesine indirilmiş. Bu hafif kırpma onu, biraz daha rahat taşınabilir görüntüleme cihazı hâline getiriyor. Ancak Galaxy View 2’yi diğerlerinden ayıran en önemli detay barındırdığı ayağı oluyor.

Sabit açılı bir ayak yerine Galaxy View 2, menteşeli bir ayak barındırıyor. Bu da onun iki farklı pozisyonda durmasını sağlıyor. Görüntüleme için dike yakın bir konum mevcutken, 30 derecelik ikinci açı da üst kenarın yüzeye epey yakın olmasını sağlıyor. Böylelikle tabletin ekranında yazı yazmak kolaylaşıyor.

Dikkate değer diğer önemli tasarım değişikliği de standa eklenen büyük dairesel delik oluyor. Böylelikle Galaxy View’ı tutup bir yerden başka bir yere taşımak kolaylaşıyor. Ayrıca bu delik tableti bir yere asma konusunda da kullanıcılara yardımcı olacaktır.

Galaxy View 2’nin Türkiye’ye gelmesini beklemiyoruz. Fotoğraflardan gördüğümüz kadarıyla bu tablet ABD’de, AT&T tarafından abonelere satılacak. Diğer ülkelerde satışa çıkıp çıkmayacağını şu an için bilmiyoruz.

İLGİLİ HABERLER