Manşetler

Samsung Galaxy View 18.4 inç ekranlıyla taşınabilir bir Android TV

samsung-galaxy-view-291015

Samsung geçtiğimiz ayın başında IFA’daki Gear S2 etkinliğinin sonunda ucundan azıcık gösterdiği devasa tableti Galaxy View‘ı nihayet bütün detaylarıyla ortaya çıkardı.

18.4 inç, 1920 x 1080 piksel ekranlı Galaxy View evde TV ve film izlemek isteyenler için tasarlandı. Stereo hoparlörler, 1.6 GHz sekiz çekirdekli işlemci, sekiz saate kadar video izlemeyi sağlayan pil Samsung Galaxy View Android tabletin başlıca özellikleri arasında bulunuyor. Arkada yer alan garip görünümlü tutacak ve destek ayağı da Galaxy View’ın dikkat çeken noktaları arasında başta geliyor.

Samsung, Galaxy View’ı piyasadaki en büyük Android mobil cihazı olarak nitelendiriyor. Ancak burada kullanılan “mobil” kelimesinin biraz farklı bir anlam taşıdığını belirtmeliyiz. Galaxy View, boyutları ve 2.65 kg. ağırlığıyla dışarı giderken yanınızda taşımak isteyeceğiniz bir tablet gibi görünmüyor. O daha çok evin içinde gezinirken elinizde tutabileceğiniz, odadan odaya rahatça taşıyabileceğiniz bir Android tableti.

Video odaklı donanımının yanı sıra Samsung, View’ın yazılımının da film ve TV izleme işlevleri göz önünde bulundurularak tasarlandığını söylüyor. Özel bir ana ekranda farklı içerik yayın servislerinden içerikler gösteriliyor. Tanıtım görselinde YouTube, Twitch, Netflix, Hulu, CNN gibi farklı video platformları dikkat çekiyor.

Devasa ekranına ek olarak, Samsung Galaxy View 2.1 megapiksel ön kamera barındırıyor. Bu kamera öncelikle video görüşmeleri için yerleştirilmiş. Bunun yanı sıra nanoSIM kart yuvası sayesinde Galaxy View’ı LTE şebekelerinde kullanmak da mümkün oluyor.

İLGİLİ HABERLER