Ulaşım

Rolls-Royce Spectre ile elektrikli otomobil pazarındaki yarışa katılıyor

rolls-royce spectre

Dünyanın en lüks otomobillerini üreten markalardan biri olan Rolls-Royce, elektrikli otomobil pazarına iki kapalı Spectre ile giriş yapıyor. Phantom’un “ruhani takipçisi” olarak tanımlanan Rolls-Royce Spectre, elektrikli motoruyla daha sessiz ve daha pürüzsüz deneyim vadediyor.

Spectre ile ne gibi özelliklerin sunulacağı hâlâ belirsizliğini koruyor. Ancak şirketten verilen bilgiye göre, otomobil 0’dan saatte 96 kilometre hıza 4.4 saniye içinde ulaşabilecek. Tam dolu bir batarya ile Spectre’nin 418 kilometre yol katetmesi mümkün olacak. Bunlar sıra dışı sayılar değil. Ancak Rolls-Royce’un vurgusunun da performanstan ziyade lüks üstünde olduğunu belirtmek gerekiyor.

Bu tercihin sonuçlarını otomobilin kabininde görmek mümkün. Artık her otomobilde yer alan bilgi ve eğlence ekranlarının bulunduğu Spectre’de yolcu için de dijital bir şerit mevcut. Rolls-Royce’un tasarım felsefesini yansıtan elektrikli otomobilde kadranda kullanılan renkleri bile özelleştirmek mümkün olacak.

Araç içi görevleri Eleanor isimli asistan yerine getirecek. Whispers isimli uygulama ise hem konum bazlı tavsiyeler (Restoranlar gibi) sunacak hem de kilitleme ve ısıtma gibi temel otomobil fonksiyonlarını uzaktan kontrol etmeyi sağlayacak.

Rolls-Royce Spectre ile sadece mevcut tasarımlarına yeni bir yorum getirmekle sınırlı kalmıyor. Elektrikli otomobiller için hazırlanan yeni bir alüminyum platformun (Lüksün Mimarisi) kullanıldığı Spectre, 4796 aydınlatma noktası bulunan kapılara sahip. 4.8 metre uzunluğunda ve 2 metre genişliğindeki otomobilde Rolls-Royce tarihinde bir ilk olan 23 inçlik jantlar kullanılıyor.

Rolls-Royce Spectre için şimdiden sipariş vermek mümkün. Teslimatları 2023’ün dördüncü çeyreğinde başlayacak elektrikli otomobil, ABD’de 413 bin 500 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER