Eğlence

Netflix Reklamlı Temel paket seçeneğini yurt dışında sunmaya başladı

netflix reklamlı

Reklamlı Netflix dönemi yurt dışında başlıyor. Uzun zaman boyunca içerik akış servisinde reklamlara direnen şirket, daha önce duyurduğu Reklamlı Temel Netflix paketini ABD, Almanya, Avustralya, Birleşik Krallık, Brezilya, Fransa, Güney Kore, İtalya, Japonya, Kanada ve Meksika’da kullanıma açıldı. 10 Kasım’da ise İspanya’daki izleyiciler için açılıyor. ABD için fiyatın 6.99 dolar olduğunu belirtelim.

Netflix COO’su Greg Peters’ın ekim ayında yayınladığı bir blog yazısına göre, Reklamlı Temel paket ile birlikte kullanıcılar, her bir saat içinde ortalama 4-5 reklam görecekler. Reklamlar 15 veya 30 saniye uzunluğunda olacak ve izlenen içeriklerin öncesinde veya izleme sırasında gösterilecek. İzleyiciler onları atlayamayacak veya hızlı ileri saramayacak, ancak reklamları duraklatmak mümkün olacak. Netflix, yeni paket için “küresel reklamcılık teknolojisi ve satış ortağı” olarak Microsoft ile birlikte hareket ediyor.

Reklamlı Netflix paketinin bazı kısıtlamaları var

Reklamsız Temel pakette olduğu gibi, diziler ve filmler 720p video kalitesinde yayınlanacak. Peters, “sınırlı” sayıda film ve TV dizisine, üzerinde çalıştığı lisans kısıtlamaları nedeniyle erişilemeyeceğini söylemişti. Bir Netflix destek sayfasına göre, izlenemeyen içeriklerde bir kilit simgesi yer alıyor. Çevrimdışı görüntüleme için içerik de indirilemiyor. Ayrıca reklam katmanı, Apple TV dahil bazı cihazlarda çalışmayacak.

Reklamların eklenmesi, bu yılın başlarında art arda iki çeyrekte yaşadığı abone kaybının ardından şirketin, yeni gelir kaynakları bulmaya çalışırken akış hizmetinde gittiği büyük bir değişikliği temsil ediyor. Bu arada servisin üçüncü çeyrekte abone sayıları seyrini değiştirmeye başladı. Bu arada reklamlı hizmet fikrini değerlendiren tek şirket Netflix değil; Disney Plus, 8 Aralık’ta reklam destekli hizmetini 7.99 dolar karşılığında sunmaya başlayacak.

İLGİLİ HABERLER