Eğlence

Disney Plus için reklamlı, ucuz abonelik paketi iddiası (güncellendi)

disney plus

Disney’in çevrimiçi abonelik platformu Disney Plus için daha ucuz bir paket seçeneği sunmayı değerlendirdiği söyleniyor. The Information’ın haberinde, abone sayısını artırmak amacıyla bu seçeneği gündeme alındığı belirtildi.

Disney Plus’ın ABD’deki aylık abonelik bedeli hâlihazırda 7.99 dolar. Yeni paketin fiyatının 5 dolar seviyesinde olacağı söylense de, henüz bu konuda net bir bilginin bulunmadığını belirtmekte fayda var.

Disney’in yeni paketi ilk olarak ABD’de sunması muhtemel görünüyor. Zira bu ülkede çevrimiçi içerik platformlar arasındaki rekabet iyiden iyiye hızlanmış durumda. Paramount, Discovery, Warner Media ve NBC’nin servislerinde reklam destekli abonelik seçeneği mevcut. Paramount ve Discovery bu paketleri 4.99 dolar karşılığında sunuluyor. Dolayısıyla Disney’in de bu seviyeye inmeye çalışması sürpriz olmayacaktır.

Eğer Disney de reklamlı abonelik paketi sunarsa Apple ve Netflix bu seçeneğe yer vermeyen son büyük şirketler olacak. The Information’ın haberinde ABD’de kullanıcıların reklam destekli servislere eskisinden daha sıcak baktığı belirtiliyor. Ülkemizde de Exxen’in reklamlı bir paketinin olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Disney Plus bu yıl içinde Türkiye’de de faaliyete geçecek.

Güncelleme: Disney’den yapılan açıklamada, Disney Plus için reklam destekli bir abonelik paketinin sunulacağı doğrulandı. Açıklamada bu paketin önce ABD’de daha sonra diğer ülkelerde kullanıma açılacağı belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER