EğlenceManşetler

Disney+ için Türkiye’ye geliş zamanı nihayet belli oldu

disney plus türkiye ne zaman gelecek
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Disney Plus Türkiye için ne zaman gelecek sorusu nihayet yanıt buldu. Geçtiğimiz ayın sonlarında RTÜK’ten gerekli lisansı alan, The Walt Disney Company’nin dijital yayın platformu Disney+, bu yaz 42 ülke ve 11 yeni bölgede hizmete gireceğini açıkladı. Yayına başlayacağı ülkeler arasında Türkiye ile birlikte Güney Afrika, Polonya ve Birleşik Arap Emirlikleri de yer alıyor.

Disney+ platformunun sundukları arasında Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic yapımlarının da aralarında bulunduğu birçok içerik bulunuyor. Platforma özel orijinal yapımların da yer alacağı binlerce saatlik içeriği ile Disney+, dünyanın en sevilen hikayelerinden pek çoğuna ev sahipliği yaptığının altını çiziyor.

Disney+’ın bu yaz yayına başlayacağı ülkelerin arasında Avrupa, Orta Doğu ve Afrika gibi yakın bölgelerden birçok ülke yer alıyor. Türkiye’nin yanı sıra Bulgaristan, Yunanistan, Hırvatistan, İsrail, Irak, Mısır, Katar, Yunanistan gibi ülkeler de Disney Plus servisinin yazın yayına başlayacağı ülkeler arasında bulunuyor. Ayrıca yukarıda saydığımız yakın bölgelerin yanı sıra Danimarka, Finlandiya, Hollanda, Norveç ve Birleşik Krallık’ın yönetimi altında bulunan ada ülkelerinde de faaliyete geçiyor. Bunun yanı sıra platform şimdiye kadar Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerinde, aralarında Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, İtalya, Norveç, Portekiz gibi ülkelerin de bulunduğu 18 ülkede faaliyete geçmişti. Yaz aylarıyla birlikte Disney+ dünyanın birçok ülkesinde yayına başlamış olacak.

Disney Plus nedir?

Disney+; Disney, Pixar, Marvel, Star Wars ve National Geographic içeriklerinin yanı sıra, dünyaca ünlü “The Simpsons” ve herkese hitap eden daha birçok dizi, film ve orijinal içeriğin yer aldığı dijital yayın platformu olarak nitelendiriliyor

The Walt Disney Company’nin amiral gemisi olarak tüketiciye doğrudan yayın servisi sağlayan Disney+, Disney Medya & Eğlence Dağıtım ağının da bir parçası niteliğini taşıyor. Platform; filmler, belgeseller, diziler, animasyonlar, kısa içerikler ve sürekli büyüyen orijinal içerik kataloğuyla reklamsız yayın yapıyor.

Disney’in sahibi olduğu benzersiz film ve dizi arşivine erişim sunan Disney+, aynı zamanda The Walt Disney Studios’un en yeni yapımlarının yer aldığı tek platform olarak nitelendiriliyor. Ayrıca 20th Century Studios, Disney Television Studios, FX, Searchlight Pictures ve daha birçok öne çıkan stüdyonun yapımları sadece Disney+’ta yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER