EğlenceManşetler

Netflix’in reklamlı abonelik planının fiyatı ve çıkış tarihi belli oldu

netflix türkiye

Netflix reklamlı paket için beklenen fiyat ve çıkış tarihi sonunda açıklandı. “Reklamlı Temel Plan” olarak adlandırılan yeni seçenek, 3 Kasım’da kullanıma sunulacak. Bu paketin ABD’deki aylık fiyatı ise 7 dolar olarak belirlendi.

İlk etapta 12 ülkede reklamlı abonelik seçeneğinden yararlanmak mümkün olacak. Bu ülkeler ise şunlar: ABD, Birleşik Krallık, Avustralya, Brezilya, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Meksika, Güney Kore ve İspanya.

Bu pakette reklam izlemenin dışında başka tavizler de söz konusu. Bir saat boyunca dört veya beş reklam görecek olan kullanıcılar, içerikleri HD çözünürlükle izleyebilecek. Buna ek olarak, lisans anlaşmaları nedeniyle bazı film, dizi ve programları izlemek mümkün olmayacak. Çevrimdışıyken izlemek için içerikleri cihaza indirme imkanı da bu pakette sunulmuyor.

15 ila 30 saniyelik reklamlar hem içeriklerden önce hem de içeriklerin oynatılması sırasında gösterilecek. Reklamlar için geniş kapsamlı hedefleme ülkeye ve izlenen içerik türlerine göre yapılacak. ABD’de reklamların performansı Nielsen’in dijital reyting sistemiyle takip edilecek.

Netflix reklamlı paket ile şimdikinden daha büyük bir kitleye ulaşmayı hedefliyor. Bunun bir ölçüde gereklilik olduğu da söylenebilir. Zira son çeyreklerde abone kaybı yaşayan Netflix’in bu gidişatı tersine çevirmesinde reklamlı paketin bir katkı sağlayıp sağlamayacağı merak ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER