Manşetler

Redmi Note 9 serisi ve Xiaomi Mi Note 10 Lite tanıtımını izleyin [Canlı Yayın]

redmi note 9 tanıtımı

Geçtiğimiz haftalarda Çin’de duyurusu gerçekleştirilen Redmi Note 9 serisinin küresel tanıtımı bugün yapılıyor. Ayrıca bir süredir beklenen ve bugünkü etkinlikte tanıtılması planlanan Xiaomi Mi Note 10 Lite Android telefonunu da görmeyi planlıyoruz. Saat 15.00’te başlayacak etkinliği bu sayfadan canlı yayın üzerinden izleyebilirsiniz.

Daha önce Redmi Note 9 serisi içinde Redmi Note 9S, Redmi Note 9 Pro ve Pro Max gibi modelleri gördük. Ancak henüz Redmi Note 9 modeli tanıtılmamıştı. Ortalıkta dolaşan dedikodulara göre Redmi Note 9 özellikleri arasında 6.53 inç Full HD+ ekran, MediaTek Helio 8 işlemci; 3/4/6 GB RAM seçenekleri, 64/128 GB dahili hafıza, mciroSD kart yuvası gibi unsurları görüyoruz. Telefonun arkasında 48 megapiksel ana kamera, 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 5 megapiksel makro lens, 2 megapiksel derinlik sensörü bulunacak. Arka kamera ile 4K video kaydı mümkün olacak. Önde ise 13 megapiksel selfie kamerasının bulunacağı belirtiliyor.

Redmi Note 9 pil kapasitesi de yüksek olacak gibi görünüyor. 4920 mAh kapasiteli pilin 18W şarj adaptörüyle normale göre daha kısa sürede şarj olacağını tahmin ediyoruz. Parmak izi okuyucu ise telefonun arkasında yer alacaktır.

Xiaomi Mi Note 10 Lite hangi özelliklerle gelecek?

Xiaomi Mi Note 10 Lite modeli de 30 Nisan’daki etkinlikte beklenen telefonlar arasında yer alıyor. 6.47 inç, Full HD+ AMOLED ekran, Snapdragon 730G işlemci, 4 ya da 6 GB RAM, 128 GB dahili hafıza gibi özellikleri görüyoruz. Arkada beş tane kameranın bulunması bekleniyor. 64 megapiksel çözünürlüklü ana kameranın yanında 8 megapiksel telefoto kamera, 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 5 megapiksel makro lens, 2 megapiksel derinlik sensörü bulunacak. Arka kamera ile 4K video kaydı yapılabilecek. Önde de 16 megapiksel kamera bulunacak.

Mi Note 10 Lite’ın 5260 mAh kapasiteli pile sahip olması belleniyor. 30W şarj adaptörüyle sadece yarım saatte yüzde 58 doluluğa ulaşabileceği, 65 dakikada da tam doluluğa erişebileceği söyleniyor. Ekran içi parmak izi okuyucu da dile getirilen diğer özellikler arasında yer alıyor.

Redmi Note 9 ve Xiaomi Mi Note 10 Lite modellerinin tanıtımı saat 15.00’te başlayacak. Bu sayfa üzerinden takip edebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER