Manşetler

Redmi Note 9 Pro ve Note 9 Pro Max tanıtıldı: Uygun fiyatlar karşılığında güçlü özellikler

redmi note 9 pro

Redmi‘nin bir süredir beklenen yeni Note serisi telefonları gözler önüne çıktı. Xiaomi‘nin alt markası olan Redmi, yeni telefonlarına isim verirken biraz Apple’dan esinlenmiş gibi görünüyor. Redmi Note 9 Pro ve Note 9 Pro Max, tasarımları ve teknik özellikleri bakımından birbirlerine büyük ölçüde benziyor. Ancak iki telefon arasında oldukça belirgin çeşitli farklar da mevcut.

Her iki akıllı telefonun da kalbinde Qualcomm Snapdragon 720G işlemci bulunuyor. Buna ek olarak, her iki cihaz da 6.67 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü ekrana sahip. Görüntü oranı 20:9 olan bu ekran, Gorilla Glass 5 cam ile korunuyor.

Hem Note 9 Pro hem de Note 9 Pro Max’te suya, toza ve darbelere karşı dayanıklı kasalar tercih edilmiş. 5020 mAh kapasiteli pil de iki telefonun ortak noktaları arasında bulunuyor. Pro Max’in kutusundan bu pili çıkarmak için 33W şarj aleti çıkıyor. Note 9 Pro ise 18W şarj aletiyle geliyor.

Kamera sisteminin detayları da iki telefonun ayrıldığı noktalar arasında bulunuyor. Ancak sistemin genel hatlarının benzer olduğunu da belirtmek gerekiyor. Her iki telefonda da dört sensörlü arka kamera sistemleri mevcut. Bu sistemde ana kamera ve ultra geniş açılı sensörün yanında 5 megapiksel makro ve 2 megapiksel derinlik sensörleri de bulunuyor.

redmi note 9 pro

Ana kamera sensörü, iki telefonun ayrıldığı noktalardan biri. Note 9 Pro Max’te 64 megapiksel çözünürlüklü bir sensör bulunuyor. Note 9 Pro ise 48 megapiksel çözünürlüklü ana kamera sensörü taşıyor. Buna ek olarak Redmi Note 9 Pro’da 16 megapiksel olan ön kamera çözünürlüğü, Note 9 Pro Max’te 32 megapiksele yükseliyor.

redmi note 9 pro maxRedmi Note 9 Pro’da Qualcomm Snapdragon 720G işlemciye 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı veya 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Redmi Note 9 Pro Max içinse 6 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı, 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı ile 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı seçenekleri sunuluyor.

Redmi Note 9 Pro ve Note 9 Pro Max ne zaman çıkacak?

Note 9 Pro, Hindistan’da 17 Mart itibarıyla piyasaya çıkacak. Akıllı telefon, 12 bin 999 rupiden (1091 TL) başlayan fiyatlarla satılacak.

Redmi Note 9 Pro Max ise 25 Mart itibarıyla raflarda olacak. Bu model de 14 bin 999 rupiden (1260 TL) başlayan fiyatlarla alıcılarını bekleyecek.

İLGİLİ HABERLER